Samsøfad

Samsøfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : McEspersen

Indsendt :      Red:

Samsøfad, billede 4 Samsøfad, billede 1 Samsøfad, billede 2 Samsøfad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kartofler, nye
 
 400","g.","hakket oksekød
3 fedhvidløg
 salt
 peber
 
 Stegning:
 lidtolie
 
1 blomkål
 
 Sovs:
50 g.smør
4 spsk.hvedemel
4 dl.kogevand
4 dl.sødmælk
0.5 tsk.muskat, stødt
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kartoflerne skrubbes eller skrælles og skæres i ca. ½ cm tykke skiver som koges møre i letsaltet vand. Kartoflerne dryppes godt af inden de lægges i et smurt ovnfast fad.

Kødet krydres brunes på en stegepande i lidt olie sammen med knust eller finthakket hvidløg, salt og peber.
Lægges ovenpå kartoffelskiverne.

Blomkålen deles i buketter og koges lige møre – endelig ikke udkogte! Dryppes godt af og lægges over kødet.

Sovs:
I en kasserolle smeltes smørret, melet tilsættes under omrøring (brug gerne træpiskeris), og der tilsættes mælk og kogevand fra blomkålen, stadig under omrøring, til man har en forholdsvis tyk hvid sauce (bechamel). Tilsæt muskatnød og salt efter smag.

Sovsen hældes over blomkålsbuketterne. Sovsen må ikke være så tynd, så den løber igennem kødlaget.


Sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag i ca. 25 minutter.
Serveres med en skål salat.


Tips:

Dejlig ret, der smager af sommer. Trods de simple ingredienser en ret, der smager så godt, den sagtens kan bruges til gæstemad.


karakterer:
Opskriften er vist 17035 gange,
og udskrevet 331 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.2    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Frujyde  -  2009-10-23 19:58:44
Superlækker ret - det er vi en hel familie, som er enig om. :-)