Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Samsøfad

Samsøfad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : nej

Indsendt af : McEspersen

Indsendt :



Ingredienser:
8 store nye kartofler - kogt og skåret i tykke skiver
3 fedhvidløg
400 g.magert hakket oksekød
1 blomkålshoved
 lidtolie (eller margarine) til stegning
20 g.margarine
1.5 spsk.hvedemel
 mælk og kogevand fra blomkål
1 drysmuskatnød - stødt eller fra kværn
 salt
 peber
 
Opskrift:
I et smurt ovnfast fad lægges kartoffelskiverne i bunden. Kødet krydres med salt og peber og brunes sammen med knust eller finthakket hvidløg på en stegepande i lidt olie. Lægges ovenpå kartoffelskiverne. Næste lag er kogte blomkålsbuketter – endelig ikke udkogte!
I en kasserolle smeltes margarinen, melet tilsættes under omrøring (brug gerne træpiskeris), og der tilsættes mælk og blomkålsvand, stadig under omrøring, til man har en forholdsvis tyk hvid sauce (bechamel). Tilsæt muskatnød og salt efter smag.
Saucen hældes over blomkålsbuketterne. Saucen må ikke være så tynd, så den "løber igennem" kødlaget.
Sæt fadet i en 180 grader varm ovn og bag i ca. 25 minutter.
Serveres med en skål salat.


Tips:

Dejlig ret, der smager af sommer. Trods de simple ingredienser en ret, der smager så godt, den sagtens kan bruges til gæstemad.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (5 stemmer)

Opskriften er vist 14384 gange,
og udskrevet 309 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Frujyde  -  2009-10-23 19:58:44
Superlækker ret - det er vi en hel familie, som er enig om. :-)