Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Krydderbøf med stegte kartofler

Krydderbøf med stegte kartofler, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Mosegaard Skovbrug

Indsendt :



Ingredienser:
500 g.Hakket oksekød
1 bt.frisk persille
1 bt.frisk timian
1 løg - mellemstort
500 g.kartofler
4 store tomater
 Hvidløg
 salt
 peber
 olie
 tør rødvin
 smør
 karry
 
Opskrift:
Kødet blandes med hakket persille ( 2 spk. )og hakket timian ( 2 spk. ).
Der formes 2 - 4 bøffer, der brunes på pande med lidt god olie. Herefter pakkes bøffer i folie og placeres i ovn ved 160 gr. ca. 30 min.
Kartofler renses - men skrældes ikke - og skæres i 4 - 5 mm tykke skiver.
Kartofler og løgringe steges på pande med god olie - helst oliven - til løgene er let brunede. Herefter tilsættes væde ( vand eller rødvin ) ca. 2 dl. og panden tildækkes og steger videre ved svag varme til kartoflerne er møre ( der må stadig godt være lidt "bid" i dem )
Skær "låget" af tomaterne og skrab kød og kerner ud i en skål.
Kød og kerner blandes med lidt hakket persille og timian - og smages til med salt, peber og 1 presset hvidløg pr. tomat.
Tomater stilles i et ildfast fad med lidt olie og bages sammen bøffer i ovnen til tomaterne begynder at tage "farve"
Sauce -
Sky fra bøffer og tomater hældes i gryde og der tilsættes ca. 2 dl. rødvin. Der gives et let opkog hvorefter der tilsættes 1 spk. smør.
Lad saucen koge ind til passende og ønskelig konsisten. Der tilsættes hakket timian efter smag. Smag til med salt og peber.


Tips:

Bøffer, Kartofler, Tomater anrettes på tallerkener og serveres med rødvinssaucen med et drys af hakket persille. God og kraftig rødvin serveres til retten


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 8675 gange,
og udskrevet 83 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu