Helgas Kartoffelpandekager

Helgas Kartoffelpandekager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Diverse Tilbehør

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Helga Jakobsen

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
1 kg.Bagekartofler
1 æg
2 løg (revet)
2 spsk.Maizena Majsstivelse
1 poserevet ost
1.5 tsk.salt
 peber
 paprika
 Olivenolie (til stegning)
 
 Evt.Bagepapir
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne og riv dem groft

Læg det i en skål og tilsæt salt og lad det trække 5-10 min.

De revne kartofler presses nu for væde i et viskestykke.

Kommes tilbage i skålen og tilsættes æg, revet løg, peber og Maizena Majsstivelse. Dette røres sammen.

Olivenolien opvarmes på panden.

Tag en stor spiseskefuld af kartoffelmassen og læg den på panden, klem den flad og form den ved hjælp af en paletkniv.

Steges til de er gyldne på begge sider.

Kartoffelpandekagerne lægges på en bageplade og det revne ost fordeles på dem og de drysses med lidt paprika.

Varmes ved 200 grader (midt i ovnen) til osten er smeltet.



Tips:

God tilbehør til alt slags kød Kartoffelpandekagerne er også gode når de er kolde. Har ikke prøvet at fryse dem.





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Kartoffelpandekager

karakterer:
Opskriften er vist 19877 gange,
og udskrevet 389 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-05-21 12:11:40
OBS. Til 3-4 pers. ca 12 stk