Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fedtfattig tærtebund / tærtedej

Fedtfattig tærtebund / tærtedej, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Mette

Indsendt :



Ingredienser:
1.25 dl.A 38 eller yoghurt naturel
1 æg
0.5 spsk.olivenolie
250 g.hvedemel
0.5 tsk.salt
1 tsk.sukker
 evt.lidt vand
 
Opskrift:
• A-38 eller yoghurt, æg, hvedemel, olivenolie, sukker og salt vendes sammen.
• Den skal gerne blive en fast dej, der kan rulles ud.
• Er det ikke muligt kan der tilsættes lidt vand for at opnå den rette konsisten
• Rul dejen tyndt ud, så den passer i størrelsen til din tærteform.
• Smør formene med en smule olivenolie inden dejen ligges i.
• Læg dejen i formen så den dækker lidt over kanten.
• Fordel fyldet i tærteformen og bag tærten som du plejer, eller ved 180 C i 30-40 min.


Tips:

Gør din ynglingstærte sundere Hvis du har en opskrift på en tærte med smør eller margarine i bunden, som du bare er glad for, så gør den sundere ved at følge disse råd til tærtebunden: • Erstat halvdelen af fedtstoffet med kvark eller fromage blanc • Erstat den anden halvdel af fedtstoffet med olie, i forholdet hvor 100 gram smør/margarine erstattes med 70 gram olie (3/4 dl) Spis salat til Endelig er det en god ide, og ganske lækkert, at spise en god råkostsalat til tærten. Fx en gulerodsråkost eller hvidkåls- salat. Og det uanset om det er en fed eller en mindre fed tærte.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (12 stemmer)

Opskriften er vist 49865 gange,
og udskrevet 891 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Cecilie  -  2017-09-05 13:14:22
Kunne der komme energiberegninger på opskriften her? Det kunne være fedt... eller nice.

Fenja  -  2013-01-08 22:42:32
Dejlig nem og smager fantastisk. Dejen bliver lidt mere elastisk end normal tærtedej, hvilket jeg syntes er et plus. En fantastisk opskrift!! =D

Lone  -  2011-01-09 15:52:33
Det er rigtig fint, og nemt at lave :-)

Eva Windfeld  -  2011-01-08 16:25:47
Rigtig god opskrift- smager dejligt