Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Bedstefars skæg kage med rabarbermos

Bedstefars skæg kage med rabarbermos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Frugt - Rabarber

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :


Bedstefars skæg kage med rabarbermos, billede 4 Bedstefars skæg kage med rabarbermos, billede 1 Bedstefars skæg kage med rabarbermos, billede 2 Bedstefars skæg kage med rabarbermos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 g.smør
125 g.sukker
4 æggeblommer
300 g.hvedemel
2 tsk.bagepulver
1.5 dl.sødmælk
 
 Fyld:
5 spsk.rabarbermos
 
 Marengs:
4 æggehvider
250 g.sukker
 


Opskrift:
Smørret røres godt med sukkeret. Æggeblommerne røres i en ad gangen. Mel og bagepulver sigtes og røres i skiftevis med mælken.

Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 23x33 cm. Forbages ca. 15 minutter ved 170 grader C alm. ovn, til overfladen er stiv.

Et jævnt lag rabarbermos lægges på.

Æggehviderne piskes godt stive, og 4 spsk. sukker piskes i. Resten af sukkeret vendes i. Marengsmassen fordeles over kagen.

Bages yderligere ca. 30 minutter ved 150 grader C alm ovn, til marengsmassen er stiv og gylden.

Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Bedstefars skæg kage med rabarbermos

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (38 stemmer)

Opskriften er vist 69559 gange,
og udskrevet 2368 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Kirsten Carlsen  -  2017-07-20 13:00:46
Dejlig lækker, har prøvet mange slags mos og bær

  -  2014-11-22 13:18:11
1 og 1 halv dl. Mælk

Gunnar  -  2013-09-24 06:26:42
Prøv stikkelsbærmos.

Sillepigen  -  2013-06-07 15:55:37
kan denne kage tåle og fryses?

  -  2012-04-27 20:33:23
Er der 1½ dl mælk eller ½ dl der skal i denne kage??

Lene  -  2011-08-02 14:09:16
Nej denne kage klasker overhovedet ik sammen, den er bare MUMS...

Anna  -  2011-05-31 17:46:32
spsk. står for spiseskefuld

Juliane  -  2010-06-24 13:26:37
hvad tår spsk. for

MJ  -  2010-05-13 11:28:22
Min mor har et triks til denne kage. Kagen har tildens til at "klaske sammen". Men hvis man varmer det syletøj kort i microovnen før man smørger det på, skulle det hjælpe :)

Gitte  -  2010-02-04 19:10:02
Rigtig god kage, men når jeg bager disse kager tilsætter jeg jordbær/hindbærsyltetøj i stedet for rabarbermos. Men rabarbermos lyder meget lækkert. ps. Elsker denne kage over alt på jorden og elsker denne hjemmeside!!

Simone  -  2009-12-28 19:04:27
Den her kage er seriøst den bedste der overhovedet findes, men den bliver jo ikke solgt i butikkerne mere så nu må jeg lave den fra bunden a og jeg som hader at stå i et køkken, men nu trader jeg frem og bager denne pragtfulde kage mmmmmmmmmh mums!!:D

  -  2009-08-04 22:25:53
prøv friske ribs i stedet for rabarbermos.

Ulla  -  2009-05-26 09:10:03
Hvorfor står der 5 spsk. rabarbermos når det skal dække en hel kage i et jævnt lag. Det kan det da ikke vel ? Er der ikke skrevet forkert.