Flødegullasch med kartoffelmos

Flødegullasch med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Flødegullasch med kartoffelmos, billede 4 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 1 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 2 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvespidsbryst
 
25 g.smør
600 g.løg
70 g.tomatpure koncentreret
5 dl.vand
 
2.5 dl.piskefløde
2 grenetimian
1 storkartoffel
 
250 g.brune champignoner
2 lille bdt. persille
 
 Kartoffelmos:
500 g.store melede kartofler
2.5 dl.fløde
50 g.flødeost
4 æggeblommer
 
Opskrift:
Kalvekødet skæres i store tern. Halvdelen af smørret brunes i en tykbundet gryde, og kødet brunes godt heri under omrøring og tages op.

Resten af smørret brunes i gryden. De skivede løg brunes i smørret nogle minutter.

Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand. Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i ca. 2 timer til kødet er næsten mørt.

Så tages låget af, og fløde og timian kommes ved sammen med den revne melede kartoffel. Simrer 25 minutter ved svag varme.

De sidste 5 minutter kommes de skivede champignons ved, og til allersidst vendes den hakkede persille i.

Sovsen skal have en cremet konsistens. Er den for tynd, så tag kødet op og giv sovsen et opkog på 20 minutter, inden kødet atter kommes ved.

Serveres med kartoffelmos.


karakterer:
Opskriften er vist 115471 gange,
og udskrevet 2904 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Gerda  -  2018-10-03 18:47:09
Rigtig godt

Cw  -  2011-11-25 19:34:46
Det var en meget tidskrævende ret at lave, og mål som kvart op, er ikke godt nok. Retten var simpelthen for kedelig. Den smagte mest af kartoffelvand.

rasmus  -  2011-08-17 16:48:58
ville nok koge vand og kød for sig i 20-25 min. før jeg tilsatte tomatpureen og evt med et par stilke timian også.

mallemus  -  2010-11-02 09:39:51
super lækker

Per  -  2009-05-19 07:31:59
Der tilsættes ekstra vand efter behov, pas på at gryden ikke koger tør.

Haulrig, Hillerød  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn opskrift. Den kan varieret med et enkelt laurbærklad i stedet for timian og persille. Og tern af oksekod er absolut også fin.

m københavn  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt også med gulerødder i.

IC Fredericia  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert, nem at lave

j.j.herlufsen skive  -  0000-00-00 00:00:00
god og spændende