Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Flødegullasch med kartoffelmos

Flødegullasch med kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvespidsbryst

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Flødegullasch med kartoffelmos, billede 4 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 1 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 2 Flødegullasch med kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.kalvespidsbryst
 
25 g.smør
600 g.løg
70 g.tomatpure koncentreret
5 dl.vand
 
2.5 dl.piskefløde
2 grenetimian
1 storkartoffel
 
250 g.brune champignoner
2 lille bdt. persille
 
 
 Kartoffelmos:
1/2 kg.store melede kartofler
1/4 l.fløde 2
50 g.flødeost
4 æggeblommer
 


Opskrift:

Kalvekødet skæres i store tern. Halvdelen af smøret brunes i en tykbundet gryde, og kødet brunes godt heri under omrøring og tages op.

Resten af smørret brunes i gryden. De skivede løg brunes i smørret nogle minutter.

Kød og tomatpuré kommes ved, og det dækkes kvart op med vand. Skru ned til mellemvarme, læg låg på og lad det simre i ca. 2 timer til kødet er næsten mørt.

Så tages låget af, og fløde og timian kommes ved sammen med den revne melede kartoffel. Simrer 25 minutter ved svag varme.

De sidste 5 minutter kommes de skivede champingnons ved, og til allersidst vendes den hakkede persille i.

Sovsen skal have en crèmet konsistens. Er den for tynd, så tag kødet op og giv sovsen et opkog på 20 minutter, inden kødet atter kommes ved.

Serveres med kartoffelmos.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (23 stemmer)

Opskriften er vist 105143 gange,
og udskrevet 2769 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Gerda  -  2018-10-03 18:47:09
Rigtig godt


Cw  -  2011-11-25 19:34:46
Det var en meget tidskrævende ret at lave, og mål som kvart op, er ikke godt nok. Retten var simpelthen for kedelig. Den smagte mest af kartoffelvand.


rasmus  -  2011-08-17 16:48:58
ville nok koge vand og kød for sig i 20-25 min. før jeg tilsatte tomatpureen og evt med et par stilke timian også.


mallemus  -  2010-11-02 09:39:51
super lækker


Per  -  2009-05-19 07:31:59
Der tilsættes ekstra vand efter behov, pas på at gryden ikke koger tør.


Haulrig, Hillerød  -  0000-00-00 00:00:00
Skøn opskrift. Den kan varieret med et enkelt laurbærklad i stedet for timian og persille. Og tern af oksekod er absolut også fin.


m københavn  -  0000-00-00 00:00:00
smager godt også med gulerødder i.


IC Fredericia  -  0000-00-00 00:00:00
lækkert, nem at lave


j.j.herlufsen skive  -  0000-00-00 00:00:00
god og spændende