vannameirejer (erstat evt. med hummerhaler, hvis de ikke kan skaffes)200 g. vannameirejer (erstat evt. med hummerhaler, hvis de ikke kan skaffes)
Buketter og de små blade fra en halv stok broccoli Buketter og de små blade fra en halv stok broccoli
2
fed
hvidløg2 fed hvidløg
100
g.
friske champignon100 g. friske champignon
1
lille dåse majs1 lille dåse majs
1
stor tomat1 stor tomat
1
lille dåse kokosmælk (eller tilsvarende mængde fløde)1 lille dåse kokosmælk (eller tilsvarende mængde fløde)
1
kop
kogevand fra broccolien1 kop kogevand fra broccolien
1.5
spsk.
god karry (eller efter smag)1.5 spsk. god karry (eller efter smag)
lidt
olivenolie til stegning lidt olivenolie til stegning
Opskrift:
Broccolien koges ca. 5 min i kogende letsaltet vand. Gem en kop af kogevandet.
Skær champignon og hvidløg i skiver og svits i olien. Tag op og gem på en tallerken. Svits rejerne i den meget varme olie, mens der røres godt, så de ikke brænder fast til bunden af gryden. Tilsæt majs, champignon og hvidløg og skru ned for varmen. Karryen drysses over, og der røres godt. Kokosmælk og broccolivand tilsættes. Krydres evt. med salt efter smag (husk, der er salt i broccolivandet). Lad det snurre over svag til jævn varme i ca. 10 min. Rør en gang imellem, så det ikke brænder på bunden af gryden.
Tomaten deles i halve. Hver halvdel skæres derefter igennem på langs og så i skiver på tværs. Tilsæt til sidst tomaten og broccolien og lad det snurre yderligere 2 min. Vær forsigtig ved omrøring, så broccolien ikke bliver mast til plukfisk.
Tips:
Serveres med ris og evt. nanbrød.
Kan evt. fryses uden broccoli, som så tilsættes den optøede ret umiddelbart før servering.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 4421 gange, og udskrevet 74 gange.
Kommentarer
McEspersen - 2009-05-12 12:02:39 Ups - glemte at skrive, at væden hældes fra dåsemajsen, inden majsen tilsættes.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider