Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grøntsags Tofu Nimono

Grøntsags Tofu Nimono, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Grøntsager / Grønsager - Diverse grøntsager

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Popze

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.Dashi fong
100 g.gulerøder (skrældet)
100 g.kogte bambus skud
30 g.Kombu kelp (japansk tang)
100 g.Renkon (lotus rod)
200 g.satoimo kartofler
100 g.Konnyaku gele (behøves ikke)
75 g.Gobo (Spiselige tidsler)
100 g.Atsuage (stegt tofu)
 en lille håndfuld sukker ærter
4 tørred shiitake svampe
 
Opskrift:
Tag guleroden, og rul den som du skær den i stykker, skal ikke skæres for fint.

rul bambus skudet som du skær det i stykker.

Skær Kombu tangen ud i 6 lige store kvadrater (ligges til side til lidt snere)

Skræl lotusroden. Skær ned på midten, og rul hver stykker som du skær det i stykker. (ligges i en skål med vand og lidt eddike, så at de ikke mister dne hvide farve)

Skræl Satoimo kartolferne og skær dem i små kvadrater (ca 1-2 cm). Lig dem i en bowle, tilføj sat, og gnub dem i saltet til de bliver klistred. Skyl dem godt.

Tag Konnyaku gele'en, og slå den let så den bliver mindre fats. Del den op i små protioner med en spise ske.
Lig dem i en gryde med vand, og kog dem i 3 minutter.

Ligesom med de andre grøntsager, så skal du tage gobo roden, og rulle den mens du skær. Rens dem let. Kom dem i en gryde med vand, og kog dem i ca 5 minutter.

Tilføj dit toru i det samme kogende vand, så det kan absorbere lidt smag. Kog den i 2 minutter. Dyp den lettere tør med et rent viskestykke eller køkkenrulle. SKær den på midsten, og del den denæst i 6 lige store stykker.

Rens sukkerærterne (nip spidsen og "tråden" af dem)

Tilføj en teske salt i kogende vand, tilføj sukkerærterne.
Lad dem koge i 1-2 minutter, og lig dem herefter i isvand.

Tag Shiitake svampene og lig dem i en lille bøtte med vand, så det dækker en 1 cm af bunden. Tilføj låg og lad dem trække væsken. Når de er bløde, press det overskydende væske ud. SKær deres stingler af, og skår skråt ned i "hatten" på midten.

Nu skal der laves en form for fong
Tag Shiitake vandet, og hæld det gennem si, så man si'er urenheder fra. Tag dashi fong, og hæld i.

Tilfæj alle grøntsager, og Konnyaku gele'en, men ikke ærterne.
Tilføj Dashin fong, og kog det. Ser du skum på toppen, så rens det væk.
Tilføj 2 Spsk sukker, 2 spsk, 2 spsk soya sauce (japansk ikke kinesisk) og Atsuage. Kog i 25-30 minutter, eller til ingredienserne er bløde.

Når væsken næsten er væk, tilfæj 2 spk Hon-Mirin, og ærterne.

Retten er nu klar til servering
itadakimasu \^0^/

Tips:

Mange af ingredienserne kan være svære at finde, men vil anbefale at bestille fra nettet, eller besøg en lokal asiatisk forretning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 3887 gange,
og udskrevet 66 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu