isbjørneribben (helst de øverste)1000 g. isbjørneribben (helst de øverste)
Kogelage: Kogelage:
vand vand
3
laurbærblade3 laurbærblade
5-6
hele peberkorn5-6 hele peberkorn
2
spsk.
salt2 spsk. salt
0.5
dl.
rødvin0.5 dl. rødvin
0.5
dl.
fløde0.5 dl. fløde
1
spsk.
flydende honning1 spsk. flydende honning
1
grofthakket løg1 grofthakket løg
2
stilke
frisk rosmarin2 stilke frisk rosmarin
1
hel tørret chili1 hel tørret chili
Grillmarinade: Grillmarinade:
Olie Olie
Sød chilisauce Sød chilisauce
Soyasauce Soyasauce
Barbeque-krydderi Barbeque-krydderi
Flydende honning Flydende honning
Salt Salt
peber peber
Opskrift:
Bring kogelagen i kog i en stor gryde. Der skal være vand nok, til at ribbenene kan være helt dækket.
Ribbenene koges møre på lavt blus - ca. 3 timer.
Efter lidt afkøling pensles ribbenene med marinade, og sættes til at trække i ca. 30 min.
Ribbenene pensles med marinaden igen og "dryppes" med honning.
Ribbene grilles 8-10 min. på hver side (evt. i ovn, grill 250 grader).
Undervejs pensles med marinade så ofte man magter det.
Serveres lune med lidt frisk grønt til, fx tomater og peberfrugt.
Tips:
Kødet skal koges mange timer, da det ellers smager meget af tran.
Skal spises samme dag, da det smager en del af tran dagen derpå.
Kødet er lækkert og mørt - lidt grovere struktur end oksekød, og lidt sødere i smagen.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 5696 gange, og udskrevet 81 gange.
Kommentarer
Bo - Nuuk - 2010-05-09 02:28:02 Vi har det med mellemrum på "brættet", prisen er ret fast 200,- kr. pr. kg og der er som reglen udsolgt i løbet af 1 til 2 timer.
Jeg tror dog du får svært ved at købe ribben, de er vidst populære....
Har lige fået 1 kg. i frysen, det bliver "Nanoq gryde"....
Asta og Kamilla - 2010-01-19 13:23:28 det er sgu da synd for isbjørnen hvis man bruger deres ribben !!:(
Michael "Svalbard" - 2009-10-03 08:39:08 Isbjørnen er fredet, men ca 2 gange om året bliver der skudt isbjørn på svalbard. Det er de bjørne, der er for tæt på bebygget områder, og ikke lader sig skræmme væk ved varselskud, eller angriber mennesker. Isbjørne kødet kan være fuldt af trikiner, derfor skal kødet undersøges af vetærinærmyndighederne, før det bliver frigivet til menneske føde. Når det så er sket, kan man lave isbjørnespareribs..... Men isbjørnekød kan IKKE købes i Danmark..
- 2009-05-28 20:23:29 min slagter gloede noget forvirret på mig da jeg bad om isbjørne ribben...... så skriv venligst hvor jeg kan købe dem....
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider