Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Langtidsstegt lammekølle

Langtidsstegt lammekølle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5-6 

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : fryseegnet

Indsendt af : plet

Indsendt :





Ingredienser:
2 mindre lammekøller
 saften af 1 citron
1 håndfuld frisk grofthakket rosmarin
 salt
 peber
4 fedhvidløg
4 spsk.olivenolie
150 g.parma skinke eller bacon
 
1 helt hvidløg brækket i fed
2 løg skåret i kvarte
3 gulerødder skåret i skiver
3-4 porrer skåret i ringe
1 håndfuld modne tomater skåret i halve
2 laurbærblade
2 stilkerosmarin
2 stilketimian
2 ds.flåede tomater
1 flaskerødvin
 


Opskrift:

Skær ind i kødet, til du møder benet.Følg benet med kniven, til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.

Prik 6-8 huller godt fordelt i skindet i hver lammekølle. Åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen af salvien med hvidløg, 2 tsk salt, og lidt peber i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin.

Blandingen fyldes i hullerne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst parma skinke eller bacon ind i alle åbninger.

Forvarm ovnen til 200 grader og læg køllerne i en bradepande.

Kom hvidløgsfeddene i bradepanden sammen med løg, gulerødder, porrer og friske tomater.

Lav en slags rede af krydderurterne og læg dem under køllerne.

Hæld dåsetomaterne og vinen over det hele.

Læg tætsluttende låg af dobbelt staniol over over bradepanden, og klem det godt fast.

Skrue ovnvarmen ned til 175 grader og lad det stege videre til kødet er godt mørt.

Server kødet til grøntsagerne sammen med rosmarin kartofler.

Brug et stegetermometer = Rød ca 60 grader. Medium ca 63 grader. Gennemstegt ca 74 grader.

Lad køllerne hvile mindst 10 min inden udskæringen. Husk kødets temperatur stiger 3-5 grader under hvile.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (6 stemmer)

Opskriften er vist 17388 gange,
og udskrevet 197 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

katrine  -  2011-08-25 21:18:15
Der virker til at være huller i opskriften. Hvor længe skal køllen have der er intet tidsperspektiv i denne opskrift.