Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammekølle med parma skinke eller bacon

Lammekølle med parma skinke eller bacon, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : plet

Indsendt :



Ingredienser:
2 mindre lammekøller
 Saften af 1 citron
1 håndfuld frisk grofthakket rosmarin
 Salt
 Peber
4 fedhvidløg
4 spsk.olivenolie
150 g.parma skinke eller bacon i skiver
 
Opskrift:
Skær ind i kødet, til du møder benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.

Prik 6-8 huller godt fordelt i skindet i hver lammekølle. Åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen af salvien med hvidløg, 2 tsk salt og lidt peber i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin.

Blandingen fyldes i hullerne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst parme skinke eller bacon ind i alle åbninger.

Smør lidt olie på en forvarmet bradepande og læg køllerne på den.

Steg køllerne ved 225 grader, til de er møre. Lammekøller skal være bløde, når de tages ud af ovnen.

Brug et stegetermometer = Rød ca. 60 grader. Medium ca. 63 grader. Gennemstegt ca 74 grader.

Lad køllerne hvile mindst 10 min, inden udskæring. Husk under hvile stiger temperaturen 3-5 grader.


Tips:

Serveres evt med rosmarin kartofler. Se opskrift under rosmarin kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 7601 gange,
og udskrevet 118 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu