Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Rejesalat

Rejesalat, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 10 Pers.
ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rejer - Diverse rejer

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Er ikke fryseegnet

Indsendt af : Morten B. Kjeldsen

Indsendt :


Rejesalat, billede 4 Rejesalat, billede 1 Rejesalat, billede 2 Rejesalat, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Rejer uden skal, kogte
2 ds. Aspargessnitter. konserves 1 dåse aspargessnitter indeholder ca. 240 gram drænet vægt
   
0.5 Rødløg 1 almindeligt rødløg vejer ca. 100 gram pillet vægt
2 bdt. Dild, frisk 1 potte dild vejer ca. 25 gram.
   
2.5 dl. Creme fraiche 38 % 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
250 gram Mayonnaise 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Rejerne tøs op, og rejer og asparges drænes meget grundigt.

Løget rives og kommes i en sigte, og overskydende saft fra løget presses ud.
De 2 bundter dild hakkes fint, gem lidt hel dild til pynt.


Creme fraiche og mayonaise vendes sammen i en stor skål, det skal vendes godt så det er helt homogent.
Piskefløden piskes til skum, gerne lidt hårdere end man normalt ville piske det.
Flødeskummet vendes forsigtigt sammen med creme fraichen og mayonaisen.


Dild og det revne, drænede løg vendes i dressingen. Pas på med løget, tag det lidt ad gangen, og smag til løbende. Løget kan godt blive lidt for markant !

Smag dressingen til med salt og peber.
Herefter røres rejer og asparges roligt i dressingen, gem lidt rejer og asparges til pynt.


Tips:

Man kan med fordel lave det dagen før, så smagen får mulighed for at ”sætte sig” Det er meget vigtigt, at alle ingredienser, der indeholder væde, bliver drænet meget grundigt, ellers bliver dressingen alt for tyndtflydende.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (23 stemmer)

Opskriften er vist 268126 gange,
og udskrevet 4183 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 17971 (4278 kcal)
KJ pr. Pers. 1797 (427 kcal)
Vægt ialt 2080 gram
Vægt pr. Pers. 208 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 864 KJ (205 kcal)
Protein 7.5 gram
Fedt 19.3 gram
Kulhydrat 1.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

John  -  2018-03-26 16:31:50
Jeg syntes der manglede lidt syrligt til af afbalancere det fede, og overvejede kapers men, hakkede istedet én enkelt drueagurk meget fint. Dét gav den ønskede virkning. :-)

John  -  2018-03-12 12:13:46
Istedet for at benytte det foreslåede husblas, kan man, efter afdrypning, klemme rejer og asparges forsigtigt mellem et par lag køkkenrulle.

  -  2017-08-30 15:33:22
Kunne man forestille sig at man puttede et blad husblas i på grund af den meget væde i rejer og asparges selv om man har afvandet det godt ?

Jan Westh  -  2016-11-10 15:32:52
Har stort held taget dild ud af opskriften og i stedet tilsat noget estragon.

Danni  -  2016-05-01 14:49:27
Så bliver det ikke bedre! tak for dette opslag :)