Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Stegt lammekølle med pancetta/bacon salvie og rosm

Stegt lammekølle med pancetta/bacon salvie og rosm, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammekølle

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Plet

Indsendt :



Ingredienser:
1 lammekølle ca 1,5 kg
 Saften af 1 citron
1 håndfuld frisk grofthakket rosmarin
1 håndfuld frisk salvie
 salt
 peber
1-2 fedhvidløg
 Olivenolie
75 g.pancetti eller bacon i skiver
 
Opskrift:
Skær ind i kødet, til du møder benet. Følg benet med kniven til begge sider, så du får en lomme mellem benet og kødet.
Prik huller i skindet 6-8 gange jævnt fordelt over køllen. Åbn snittene en smule med fingrene.

Knus halvdelen ag salvien med hvidløg og 1 tsk salt i en morter. Tilsæt derefter citronsaft, 2 tsk olivenolie, resten af salvien og den grofthakkede rosmarin.

Blandingen fyldes i hulderne og i "lommen" langs benet. Skub til sidst pancetti/bacon ind i alle åbninger.

Smør en forvarmet bradepandepande med lidt olie og læg lammekøllen på den.

Steg i ovnen ved 225 grader og vend køllen ca hver halve time til den er færdig.

Stegetid:
Rød - 10 min pr 450 gr + 20 min.
Medium - 13 min pr 450 gr + 20 min
Gennemstegt - 20 min pr 450 gr + 20 min

Tips:

Hvis du ikke har en morter, kan du hakke ingredienserne groft. Retten smager dejlig med rosmarin kartofler.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 4965 gange,
og udskrevet 99 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu