Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Ægyptisk okrabudding

Ægyptisk okrabudding, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Oprindelsesland : Egypten

EgyptenIndsendt :


Ægyptisk okrabudding, billede 4 Ægyptisk okrabudding, billede 1 Ægyptisk okrabudding, billede 2 Ægyptisk okrabudding, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.okra
30 g.smør
 
30 g.smør
150 g.løg
500 g.hakket oksekød
1 fedhvidløg
 salt
140 g.tomatpure koncentreret
4 dl.bouillon
 peber
 
1.75 dl.yoghurt naturel
 
 Pynt:
1 citron
 persille
 
Opskrift:
Vask okraen. Skær stænglerne af og halver de sekskantede grønsager.

Smelt 30 g. smør i en gryde, kom okrastykkerne i og lad dem svitse i 5 minutter. Tag dem op og lad dem dryppe af.

Smelt resten af smørret og kom det pillede hakkede løg i. Rist det et par minutter. Tilsæt derefter det hakkede kød og brun det godt. Kom presset hvidløg, tomatpure, kogende bouillon, peber og salt ved. Kog det hele ca. 10 minutter, hvorved væden omtrent fordamper Tag det fra varmen og rør yoghurt i.

I et smurt ovnfast fad lægges først halvdelen af kødblandingen, derefter okraen og til sidst resten af kødet. Stil det i ovnen ved 170 grader C. alm. ovn i 45 minutter.

Før serveringen pyntes okrabuddingen med citronbåde og persilledusk.

Serveres med brød.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (9 stemmer)

Opskriften er vist 17742 gange,
og udskrevet 182 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Abu Raihana  -  2012-04-06 20:55:13
En klassisk fejl fra vesterlændinges side, mht. til okra. Okra skal som hovedregel være under 3/4 af en lillefinger. Sådan udvælger man okra (på arabisk: bamiya) i mellemøsten. Det der sker hvis man vælger for store okra er, at den gélémasse der er i okra, det som gør GUMBO TIL GUMBO, for langt de flestes smag er rest uønsket. Min familie køber med vilje tørrede okra, for at undgå denne gélétering i både retten, og munden.

  -  2011-12-06 17:43:51
Håber den er go