Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kransekagevugge

Kransekagevugge, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 32 Pers.
KonditoriRet : Konditori - Kransekage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Kransekagevugge, billede 4 Kransekagevugge, billede 1 Kransekagevugge, billede 2 Kransekagevugge, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2000 gram Ren rå marcipan
800 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4.5 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
  Glasur
500 gram Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
4 Æggehvide, pasteuriseret 1 pasteuriseret æggehvide vejer ca 30 gram
   
Opskrift:
Marcipan, flormelis og æggehvide æltes godt sammen. Dejen skal være fast og ensartet. Læg dejen koldt i 3-4 timer eller natten over.

Til vuggens bund skal du bruge 4 ovale ringe med en vægt på ca. 240 g. 280 g. 320 g. og 360 g.

Til kalechen bruges 4 mindre stykker halve ringe i forskellig størrelse og længde, her må du selv lige sjusse dig frem til en vægt.

Den overskydende marcipanmasse kan æltes med yderligere æggehvide og sprøjtes ud til kransekagetoppe eller den kan rulles til kransekagestænger.

Dejen rulles til stænger som formes til ringe og bages på en bageplade beklædt med bagepapir øverst i ovnen ved 225 grader C alm. ovn 7-8 minutter til de er lysebrune i toppen.

Ringenes størrelse kan afpasses med fadet som skal bruges, og er ikke vigtig, overskydende marcipanmasse kan jo bruges til kransekagekonfekt.

Når alle stykkerne er bagte sættes den mindste ring på et fad, og sprøjtes med glasur, næste ring sættes ovenpå osv. på denne måde er det ikke nødvendigt med chokolade for at sætte ringene sammen.

Glasur:
Glasuren røres af flormelis og æggehvide, tilsæt æggehvide lidt efter lidt til en passende konsistens.

Put glasuren i en plastpose eller sprøjtepose og klip et lille hul.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 42343 gange,
og udskrevet 487 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 62513 (14884 kcal)
KJ pr. Pers. 1953 (465 kcal)
Vægt ialt 3555 gram
Vægt pr. Pers. 111 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1758 KJ (418 kcal)
Protein 6.9 gram
Fedt 14.9 gram
Kulhydrat 65.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

sussuti  -  2009-04-22 12:01:11
hej jeg har lavet en del kranse kager også vugger når du skal lave kalechen skal du skære stængeren skå og der skal være ca 1 cm forskel på længden så kan du få dem tiol at stå noget mere op

susanne  -  2009-03-29 08:41:35
Jeg takker for opskriften på kransekagevuggen. Den vil jeg prøve at lave når mit barnebarn skal døbes. Den ser rigtig god ud og ser ud til at være let at gå til. M.v.h Susanne

Per  -  2009-03-28 15:46:32
Som det kan ses på billedet er jeg ikke konditter, men jeg håber dette giver en ide om hvordan en kransekagevugge kan udføres.
Kalechen skulle have væet mere opretstående, og derfor skal det første stykke af kalechen nok kun være en lille stump som trykkes ret flade i sapidserne.