kanel ( IKKE kardemomme!)2 tsk. kanel ( IKKE kardemomme!)
Kornene fra 1 stang vanilje Kornene fra 1 stang vanilje
4
økologiske æg4 økologiske æg
skallen fra ½ citron skallen fra ½ citron
2
dl.
mælk2 dl. mælk
LIDT
groft salt (kan undværes!) LIDT groft salt (kan undværes!)
50
g.
birkesød eller sukker50 g. birkesød eller sukker
Ahornsirup til servering Ahornsirup til servering
Opskrift:
Sådan gør du:
Pisk mel, vaniljekorn, bagepulver, kanel, citronskal og mælk sammen i en skål. tilsæt evt. lidt mere mælk, men dejen skal være tykkere end alm. pandekagedej.
Del æggene i blommer og hvider.
Tag æggeblommerne og pisk dem i dejen, så den bliver blank.
Tag så æggehviderne og pisk dem stive med salt og sukker/birkesød, og vend dem meget forsigtigt i dejen med en ske eller en dejskraber.
Stil evt. dejen koldt i 1 time, hvis du har tid. Ellers bare et kvarter.
varm en pande op på god varme, og hæld olie på den. Der kan være 2 pandekager på en alm. pande. De er færdige, når de er brune på begge sider. servér med ahornsirup.
Tips:
Tips: Pandekagerne hæver meget under bagningen, og derfor kan dejen i midten godt se rå ud. Men bare rolig, det er hemmeligheden, at de ikke skal bages helt på panden, men skal holdes varme og bages det sidste i en ovn på 100 grader.