|
500 | g. | hakket oksekød500 g. hakket oksekød | 1 | | æg1 æg | 0.5 | | mellem stort løg0.5 mellem stort løg | 2-3 | spsk. | hvedemel2-3 spsk. hvedemel | | | vand vand | | | salt salt | | | peber peber | 50-75 | g. | margarine50-75 g. margarine | | | |
| |
Hak det halve løg i tern, tilsæt det hakkede løg til det hakkede kød i en skål, og rør rundt.
Tilsæt derefter ægget, og bland det godt sammen med det hakkede kød, og løg.
Tilsæt derefter melet, lidt af gangen, bliv ved med at tilsæt mel, indtil farsen bliver fast.
efter farsen er blevet fast, tilsættes der vand, indtil farsen bliver smidig og våd.( ikke klistret).
Derefter røres den færdige fars godt sammen, og til sidst tilsættes der salt og peber efter smag.
En stege pande varmes godt op, og margarinen smeltes derpå.
Nu bruger man 1 spise ske til at forme frikadellen med, farsen skal dække hele skeeen, og så bruger man den anden hånd på samme tid, til at forme frikadellen med, man skal ligesom vende farsen et par gange i hånden, når frikadellen så har fået den rette form, skal den på panden, og sådan fortsætter man bare indtil der ikke er mere fars.
Frikadellerne vendes et par gange hver især.
De skal være på panden, i ca et kvarter på middel høj varme.
|