Løg pilles og hakkes fint. Hvidløgsfeddene pilles, og det ene hakkes fint.
Brun kødskiverne godt på begge sider i en blanding af smør og olie, enten i en sauterpande eller en bred, forholdsvis flad gryde, tages op.
Tilsæt så det hele hvidløgsfed og det hakkede løg, rør tomatpureen i og hæld kogende vand eller bouillon samt hvidvin ved, læg kødet tilbage i gryden.
Læg låg på og lad retten snurre for sagte varme i 1 ½ time.
Imens hakkes ansjosfileten fint. Og når kogetiden er omme, røres den i sammen med det finthakkede hvidløg. Rør godt rundt, varm retten igennem og smag om der eventuelt skal lidt mere salt og peber i.
Persillen skylles, rystes tør og hakkes fint. Lige inden serveringen drysses retten med hakket persille og revet citronskal.
Safranris:
Hakkede løg og hvidløg svitses i olien uden at tage farve. Ris og safran tilsættes under omrøring. Kogende bouillon hældes ved. Risene simrer under låg i ca. 20 minutter.
Opskriften er vist 104232 gange, og udskrevet 2713 gange.
Energi:
KJ total 18806 (4477 kcal)
KJ pr. Pers. 4701 (1119 kcal)
Vægt ialt 3583 gram
Vægt pr. Pers. 895 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 524 KJ (124 kcal) Protein 10.1 gram Fedt 4.6 gram Kulhydrat 8.8 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
Kirsten - 2009-01-31 13:52:27 Prøv at tilføje 2 laurbærblade og lidt timian. I stedet for hvidvin kan man komme 2 spkf. hvidvinseddike i. Kom også en ds. hakkede tomater i og evt. lidt piskefløde. Jævnes. Serveres med kartoffelmos syntes jeg.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider