Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Fantastisk karamel-is

Fantastisk karamel-is, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 5 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : frysegnet

Indsendt af : Josephine

Indsendt :


Fantastisk karamel-is, billede 4 Fantastisk karamel-is, billede 1 Fantastisk karamel-is, billede 2 Fantastisk karamel-is, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Nougat:
2 dl.smeltet sukker
100 g.mandler
1 knsp.natron
 
 olie
 
 Iscreme:
4 pasteuriserede æggeblommer
3 pasteuriserede æggehvider
1.5 dl.farin
2.5 dl.piskefløde
 
 
Opskrift:
Nougat:
Smelt sukker gyldent på en varm pande. Tilsæt mandler og natron under omrøring. Hæld nougatblandingen på en bageplade, der er penslet med olie. Lad blandingen afkøle.
Kom den kolde nougat i en palstipose og knus den med en kagerulle.


Iscreme:
Pisk de 4 pasteuriserede æggeblommer og de 3 pasteuriserede æggehvider let og skummende med farinen.
Pisk piskefløden til skum(flødeskum). Bland æggeblandingen med flødeskummet. Stil skålen i fryseren et par timer, til den tykner og vend den knuste nougat i. Kom derefter isblandingen i en form og frys den yderligere mindst 8 timer.


Server evt. med friske/frosne bær.

Den er allerbedst når den serveres en varm sommerdag.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (37 stemmer)

Opskriften er vist 14612 gange,
og udskrevet 212 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

susanne  -  2011-09-11 09:54:27
Smager som en karamel rand super lækker helt vild med den smag..god is jeg skal lave igen en anden god gang.