Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Boller i rigtig karrysovs

Boller i rigtig karrysovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Madmoren

Indsendt :


Boller i rigtig karrysovs, billede 4 Boller i rigtig karrysovs, billede 1 Boller i rigtig karrysovs, billede 2 Boller i rigtig karrysovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
 Karrysovs:
0.5 dl.Olivenolie
 Karry - masser af det (2-5 sp.sk)
1 stortløg
2 fedhvidløg
1.5 tsk.finthakket ingefær - gerne mere
150 g.revet knoldselleri - eller pastinak
1 madæble
 Mørk sirup - alm honning kan også bruges
 Lidt fløde eller kokoscreme
 Maizena jævner
 
 Kødboller:
500 g.hakkekød
1 Revet løg
1 Presset hvidløg
 Salt
 peber
2 Æg
75 hvedemel - prøv evt grahamsmel
1 svineboullion terning
1 dl.mælk
 
 Tilbehør:
 Ris
 Banan sk. i stykker
 Rosiner
 Ristede nødder fx cashews
 Ananas stykker
 Evt. noget advokado
 
Opskrift:
Farsen må gerne stå og trække lidt, så lav den først. Stilles på køl.

Olien varmes i en gryde, imens hakkes løg, æble, hvidløg og ingefær, knoldselleri/pastinak rives. Når olien er varm, tilsættes karry, der bliver "ristet" en smule før grøntsagerne tilsætes. Rør godt rundt og når det begynder at brænde let på på bunden, tilsættes ca 1 dl vand. Låg på og lad det passe sig selv, med lidt omrøring i ny og næ.

En ny gryde sættes over med vand og boullionterning i. Kødbollerne formes og kommes i det kogende vand, når de flyder til tops er de færdige, men giv dem min. 10 min.
Når kødbollerne er færdige, tildækkes de, så de kan holde lidt på varmen. Gem vandet!

Bruger man kokoscreme/mælk, kommes det i sovsen nu.
Vandet fra kødbollerne sies i sovsen. Kom ikke nødvendigvis det hele i, men smag til hvor meget man vil bruge. Sirup/honning kommes i, det er en smagssag hvor meget der skal i, men børn kan meget nemmere tåle en stærk karry, hvis den er kamufleret. Tilsæt lidt salt og evt fløde. Lad det simre mens der koges ris.

Når risene er ved at være færdige, jævnes sovsen.

Server sammen med fx frisk frugt eller smoothie og slut gerne et karry-måltid af med lidt sød youghurt.

Tips:

Det bliver en dejlig "dyb" karrysovs hvis man tilsætter nok karry og lader den stå og simre længe nok. Vær ikke bange for at gøre den stærk, men nyd i stedet at have nogle svalende friske frugter til. Dette kan meget let laves til en fedtfattig ret, ved at bruge kød med lav fedtprocent, brug så lidt olie som muligt og undlad fløden.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (28 stemmer)

Opskriften er vist 55845 gange,
og udskrevet 672 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

sofie  -  2010-04-03 12:49:35
den smager godt men den anden boller i karry smager bedre så jeg vil give 7 for den