Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































lang tids stegt Rådyrryg med flamderede svampe

lang tids stegt Rådyrryg med flamderede svampe, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Rådyr - Diverse rådyr

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Brian Hansen

Indsendt :



Ingredienser:
1 Hel dyreryg med ben
2 løg
2 gulerødder
1 helthvidløg
1 ds.tomatpurre koncentreret
 timian
 rosemarin
 salvie
6 enebær
2 laverbær blade
30 dl.vand
 Salt
 Peber
 
1 pk.parmaskinke
 
 sovs:
250 g.grønne druer uden sten
250 g.blandede svampe
5 dl.piskefløde
1 glascognac
 Ribsgele
 
Opskrift:
Udben dyreryggen og skær overskyden fedt fra kom ben og alt fra skæring i en brædebande. Læg de flækkede løg, hvidløg og gullerøder vejsiden af og kom tomat purren og halvdelen af de 3 krydderurter oven på kom bradepanden ind i ovnen i 1 time på 230 grader C.

Tag bradepanden ud og kom det hele i en stor gryde tilsæt enebærene, laverbærbladene og hæld ca. 3 liter vand ved, salt og peber. Lad det hele små simre i 2-3 timer (kommer der hvid skum på skal det fjernes) si ben og tilbehør fra så er fonden færdig.

Brun kødet på panden på alle sidder og rul det i de resterende krydderurter der er hakket i stykker, svøb det i Parma skinken.(hvis mørbraden ikke er særlig stor kan den med fordel lægges sammen med den forreste halvdel af ryggen)

Læg kødet på en bradepande og sæt det ind i ovnen i 10 min på 200 grader C. tag kødet ud for at hvile ca. 10-12 min giv det de sidste 10 min i ovnen, kødet er færdig og stilles til hvile i 5-10 min inden servering.

Sovsen:
Tag en passende mængde fond og kog den af med piske fløden. rist svampene på en tør pande, til sæt druerne og flambér til sidst med cognac. Kom svampe og drueblandingen i sovsen smag til med salt og peber og en god del ribs gelé. ønskes brun sovs kan lidt kulør tilsættes.



Tips:

Kødet kan steges på forhånd og stilles i køleskabet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10980 gange,
og udskrevet 229 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Fritsel  -  2013-12-31 09:19:30
Siden hvornår er 2 x 10 min. blevet til "langtidsstegt" ?