Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Whiskystykker

Whiskystykker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kronhjort - Hjort - Hjortemørbrad

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Whiskystykker, billede 4 Whiskystykker, billede 1 Whiskystykker, billede 2 Whiskystykker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 g.krondyrmørbrad
 Salt
 peber
 
 Sauce:
1/4 fl.rødvin
 Bouillon (okseterning)
 Meljævning
6 cl.whisky
 Salt
 peber
 
 Tilbehør:
 Bagte kartofler
 smør
 persille
 hvidløg
 Ovnbagte løg
 


Opskrift:

Mørbraderne skæres i skiver til tykke medaljoner som bankes let flade. Brunes i smør på en meget varm pande og tages af.

Whisky hældes på panden og antændes. PAS PÅ FLAMMERNE. Når whiskyen er brændt af tilsættes rødvin og bouillon, saucen jævnes med meljævning - smages til med salt og peber.

Bøfferne lægges i saucen og steger færdig ca. 5 min.

Kartoflerne skrubbes - gives et kryds - og steger i en 200 grader C. alm. ovn 1 1/4 time - de skal være meget møre. Løg pakkes i stanniol og steger med i ca 45 min - afhængig af størrelsen. Smør røres op med hvidløg og persille - stilles koldt. Bruges som tilbehør til kartoflerne.

Servering:
Bøfferne serveres i saucen. Kartofler og løg i stanniol. Dertil hører et godt glas rødvin.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (8 stemmer)

Opskriften er vist 24835 gange,
og udskrevet 555 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2013-12-26 19:22:22
Hvilken whisky skal man bruge


Per  -  2010-08-14 21:52:45
Blot til info. Krondyrmørbrader er ikke meget størrer end svinemørbrader, i hvert fald ikke dem jeg kan få fat i.


Clark-Bent  -  2007-03-06 17:02:03
I stedet for meljævning, bruger jeg 1/4 eller ½ fløde og lader det koge ind. det giver wiskey/vildtsovsen lige den ekstra kraftige smag. men en virkelig lækker ret