Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Helleflynder i safransovs

Helleflynder i safransovs, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Helleflynder i safransovs, billede 4 Helleflynder i safransovs, billede 1 Helleflynder i safransovs, billede 2 Helleflynder i safransovs, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 g.helleflynder hel
4 løg
300 g.blegselleri
1 citron saften heraf
2 dl.vand
 salt
 peber
2 laurbærblade
 
 Safransovs:
30 g.smør
3 spsk.hvedemel
5 dl.fiskesky
1 nipsafrantråde
2 spsk.creme fraiche 38%
 salt
 peber
 
Opskrift:
Læg fisken, renset og hvis frosset, uoptøet i et velsmurt ovnfast fad, der kan tåle temperaturforskellen mellem frosset fisk og hed ovn.

Fordel løg i kvarte og snittet selleri over, læg laurbærblade på, drys med salt og peber, hæld citronsaft og vand eller fiskebouillon ved og sæt fadet, dækket med alufolie i en 200 grader C. alm. ovn i ca. 50 minutter, ca. 70 minutter hvis fisken er frosset.

Hæld skyen fra i et måleglas og læg urterne i en skål. Fjern skindet og løft fisken i hele stykker fri fra benene, det går uhyre nemt, men pas på finnerne. Læg fisken tilbage i fadet og læg urterne over.

Safransovs:
Afbag fedtstof og mel med skyen til en tilpas tyk sovs og smag den til med salt og peber. Safran giver en fin, ret dominerende smag og gul farve. Afrund sovsen med creme fraiche.

Hæld sovsen over fisken i fadet. Sæt det i under grill til overfladen bliver gylden.

Hertil serveres flutes og en grøn salat.


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 14778 gange,
og udskrevet 139 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu