Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Shepherds Pie

Shepherds Pie, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : hellekiel

Indsendt :



Ingredienser:
2 spsk.Olivenolie
750 g.magert, hakket lammekød
1 fintsnittet porre (kan erstattes af 3 forårsløg)
1 lille, hakket rødløg
2 hakkede gulerødder
1 stilkbladselleri, hakket
100 g.hakkede champignoner
1 ds.flåede tomater, finthakket (ca. 400 g)
2 spsk.frisk timian
1.25 dl.vand
500 g.melede kartofler, kogte og mosede
400 g.søde kartofler, kogte og mosede
4 spsk.Mælk
25 g.Smør
 
Opskrift:
Opvarm halvdelen af olien på en slip-let pande, og svits kødet ved høj varme, indtil det er godt brunet overalt. Hak det i stykker undervejs med en grydeske. Tag kødet op med en hulske, hæld overskydende fedt fra og tør panden af med et stykke køkkenrulle.

Kom resten af olien på panden, og svits porre, løg, gulerødder og bladselleri i ca. 15 min. Til de er møre. Kom kødet tilbage på panden sammen med champignons, tomater, timian og vand. Smag til med salt og peber, og lad saucen simre i 40 min under jævnlig omrøring.

Forvarm i mellemtiden ovnen til 180°. Kom de mosede kartofler i en skål og rør dem godt sammen med halvdelen af mælken og halvdelen af smørret. Smag til med salt og peber.

Kom kødsovsen op i et ildfast fad og fordel kartoffelmosen ovenpå. Pensl med resten af mælken og fordel resten af smørret ovenpå i små klatter. Bag retten i den forvarmede ovn i 35 min. eller indtil overfladen er gylden og sprød.

Tips:

I stedet for 2 forskellige slags kartofler kan man sagtens bruge 900 g bagekartofler, som man har skrællet, kogt og moset.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 6180 gange,
og udskrevet 115 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu