Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lisas Kartoffelmoussaka

Lisas Kartoffelmoussaka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Hakket oksekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Lisa Aagaard Nielsen

Indsendt :



Ingredienser:
750 g.kartoffelskiver
3 spsk.olie
 
 Kødsovs:
500 g.hakket okse- eller svinefars
2 løg
2-3 fedhvidløg
3 spsk.olie
1 ds.hakkede tomater
1 dl.hvidvin eller bouillon
2 tsk.oregano
3-4 spsk.hakket persille
 salt
 peber
 
 Ostesovs:
50 g.margarine
3 spsk.hvedemel
5 dl.mælk
100 g.reven ost
 reven muskatnød
 
Opskrift:
Skræl kartoflerne, skær dem i skiver og svits 6-8 minutter på panden, krydr med salt og peber. (Man kan sagtens anvende frosne skiveskårede kartofler i stedet, de kan tillige også varmes i ovnen, hvis man ønsker en lidt lettere moussaka.)
Kødsovs:
Svits løg, hvidløg og hakket kød i olie. Tilsæt flåede tomater, persille, hvidvin- eller bouillon og krydr med oregano, salt & peber. Lad kødsovsen snurre i 8-10 minutter.
Ostesovs:
Smelt margarinen, rør melet i og spæd med mælk. Lad sovsen koge igennem. Tilsæt reven ost og smag til med reven muskatnød, salt & peber.

Smør et ovnfast fad, og start med at ligge et lag kødsovs, dernæst et lag kartofler og så et lag ostesovs. Fortsæt sådan og afslut med et lag ostesovs.
Sæt fadet midt i en forvarmet ovn på 200 grader i ca. 40 minutter.

Tips:

Server evt. salat og hvidløgsflütes til.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.8    (5 stemmer)

Opskriften er vist 13931 gange,
og udskrevet 382 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Fnug5  -  2011-09-03 16:14:57
Smager rigtig godt. Min mand var helt vild med denne ret. Jeg brugte mornay sauce i stedet for den hjemmelavede ostesauce, lavede retten med svinefars og ved valget mellem hvidvin eller bouillon, valgte jeg at bruge bouillon.