Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.
Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.
Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.
Kødet befries for sener og hinder, skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse, bankes. Fedtstoffet brunes, bøffen steges heri ca. 3 min. på hver side og drysses med salt og peber.
Server med pomesfrits og grønne ærter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.2
(26 stemmer)
Opskriften er vist 61551 gange, og udskrevet 486 gange.
Kommentarer
santa - 2015-02-12 13:31:00 brug en elpisker til sovsen, så skiller den ikke så nemt:)
Per - 2009-03-09 08:36:48 Bearnaisen skal helst laves i dobelt portion, ellers er den meget svær at lave.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider