Bøf Bearnaise

Bøf Bearnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:

Bøf Bearnaise, billede 4 Bøf Bearnaise, billede 1 Bøf Bearnaise, billede 2 Bøf Bearnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.oksemørbrad
25 g.smør
 salt
 peber
 
 Bearnaisesauce:
0.25 dl.bearnaiseessens
0.25 dl.estragoneddike
3 æggeblommer
125 g.smør
 nogle få blade estragon
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
250 g.pomfrits
100 g.grønne ærter
 
Opskrift:
Begynd med saucen da den tager længst tid.

Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Smag sovsen til med estragoneddike, salt og peber.

Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.


Kødet befries for sener og hinder, skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse, bankes. Fedtstoffet brunes, bøffen steges heri ca. 3 min. på hver side og drysses med salt og peber.

Server med pomesfrits og grønne ærter.


karakterer:
Opskriften er vist 62540 gange,
og udskrevet 494 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

santa  -  2015-02-12 13:31:00
brug en elpisker til sovsen, så skiller den ikke så nemt:)

Per  -  2009-03-09 08:36:48
Bearnaisen skal helst laves i dobelt portion, ellers er den meget svær at lave.