Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Bøf Bearnaise

Bøf Bearnaise, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Oksekød - Oksemørbrad Hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Bøf Bearnaise, billede 4 Bøf Bearnaise, billede 1 Bøf Bearnaise, billede 2 Bøf Bearnaise, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
200 g.oksemørbrad
25 g.smør
 salt
 peber
 
 Bearnaisesauce:
0.25 dl.bearnaiseessens
0.25 dl.estragoneddike
3 æggeblommer
125 g.smør
 nogle få blade estragon
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
250 g.pomfrits
100 g.grønne ærter
 
Opskrift:
Begynd med saucen da den tager længst tid.

Hæld bearnaiseessens og estragoneddike i en kasserolle, som placeres over et vandbad, hvorefter æggeblommerne piskes i. Fortsæt med at piske, til sovsen er blevet jævn og cremet.

Det klarede smør tilsættes under stadig ompiskning.

Til sidst tilsættes finthakket estragon. En bearnaisesauce skal aldrig være rigtig varm, da det kan få den til at skille.


Kødet befries for sener og hinder, skæres i skiver på ca. 2 cm tykkelse, bankes. Fedtstoffet brunes, bøffen steges heri ca. 3 min. på hver side og drysses med salt og peber.

Server med pomesfrits og grønne ærter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (26 stemmer)

Opskriften er vist 60465 gange,
og udskrevet 471 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

santa  -  2015-02-12 13:31:00
brug en elpisker til sovsen, så skiller den ikke så nemt:)

Per  -  2009-03-09 08:36:48
Bearnaisen skal helst laves i dobelt portion, ellers er den meget svær at lave.