Ristet helleflynder med snegle, løg og persille

Ristet helleflynder med snegle, løg og persille, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
4 helleflynderfilet á 80 g
12 ordnede kogte vinbjergsnegle
8-12 bagte perleløg
3 fedhvidløg skåret i helt tynde skiver
1 dl.hønsereduktion-sauce
1 spsk.persillepure (bredbladet persille kogt hel mørt i saltet vand presset for væde og blendet helt glat med lidt olivenolie)
 Salt
 peber
 citronsaft
 Koldt smør i tern
 
Opskrift:
Helleflynderen ristes på panden i lidt olie til stykkerne bliver flot gyldne. Krydres med salt og peber.

De tynde skiver hvidløg blancheres lynhurtigt i kogende saltvand og nedkøles i isvand. De afdryppes for derefter at friteres sprøde i lidt varm olie. De lægges på et stykke køkkenrulle og drysses med salt.

Hønsereduktion-saucen laves ved at sautere lidt skalotteløg, timian og hvidløg – det koges ned med et glas hvidvin. Ca. en halv liter lys, kraftig hønsefond tilsættes, hvorefter det igen reducerer ned til passende konsistens og smag. Saucen sigtes, og den er nu klar til videre brug. En dl tages fra og koges op – den piskes op med lidt koldt smør og ca. en skefuld af den intense persillepure – smagen justeres med citronsaft, salt, peber og evt. lidt frisk hvidløg. Når persillepureen først er tilsat, må saucen ikke koge – så bliver den grå-grøn.

Sneglene sauteres af i en klat smør, de bagte perleløg tilsættes, og det hele tilsmages. Fisk og sneglesaute anrettes på varme tallerkener med persillesauce, og det drysses med lidt sprøde hvidløgsflager.

Den letteste og mest overskuelige måde at få snegle på for private er at købe dem ordnede i en god kvalitet, enten på dåse eller vacuumerede. Der fås nogle gode produkter, som handles uden hus og persillesmør.


karakterer:
Opskriften er vist 5780 gange,
og udskrevet 101 gange.

Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Tyge Ingerslev  -  2011-09-09 20:58:52
Elendig opskrift: 1) ingen præcise angivelser af mål 2) Skalotteløg angives ikke "ingredienser" 3) Retten smagte dårligt!! Konklusion: misbrug af gode råvarer!