Sauteret kalveskank

Sauteret kalveskank, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalveskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
4 tykke skiver kalveskank (ca. 350 g pr. stk)
 hvedemel til pudring
50 g.sorte oliven
25 g.kapers
1 kvistrosmarin
2.5 dl.hvidvin
4 fedhvidløg
 olivenolie til sautering
 
 ris-pilaf:
3 dl.ris (langkornede som til løse ris)
1 frisk chilipeber
1 kryddernellike
1 laurbærblad
8 Peberkorn, sorte
 olie til sautering
 
 tilbehør:
2 bdt.forårsløg
6 skiverfranskbrød (gerne tørt)
 lidt olivenolie
4 fedhvidløg
1 citron
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kalveskank-skiverne pudres med mel og sauteres let i olivenolie i en stegegryde eller sauterpande. Når skiverne er velsauterede (uden at tage farve) tilsættes hvidvin og hvidløgsfed. Hæld vand på - så skiverne er lige knapt dækket med væde. Drys med lidt salt og kog kødet mørt under låg (ca. 1 - 1 1/4 time). De sidste 10 min. tages låget af, og rosmarinkvisten koges med. Imens kødet koger, sauteres ris og krydderier let i olie i en gryde. Tilsæt vand og lad indholdet koge som løse ris (15-20 minutter). Forårsløgene renses og dampes møre under låg i egen saft og olivenolie. Krydres let med salt og peber og citronsaft. Anrettes på fad og drysses med brødcroutoner - skær franskbrødsskiverne i små firkanter og rist dem gyldenbrune i olivenolie krydret med de 4 hvidløgsfed. Hvidløgsfedene kan evt. udelades ved servering. I mellemtiden er kødet blevet mørt. Tag rosmarinkvisten op. Lad kødet blive i saucen og tilfør denne capers og hele oliven. Smag til med lidt peber, men pas på med salt, da oliven er salte i forvejen. Og så kan det hele anrettes og serveres.





karakterer:
Opskriften er vist 7913 gange,
og udskrevet 128 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu