|
2 | ds. | asparges2 ds. asparges | 1 | | KOGT kylling (gerne 1300 g eller derover)1 KOGT kylling (gerne 1300 g eller derover) | 50 | g. | magarine50 g. magarine | 50-60 | g. | hvedemel50-60 g. hvedemel | 0.5 | l. | mælk0.5 l. mælk | | | Bullion (efter behov) Bullion (efter behov) | | | salt salt | | | pepper pepper | | | |
| |
Man starter med at tage den kogte kylling, og pille kødet af skelettet. når dette er gjort, skæres kødet ud i små stykker, og lægges ned i en skål.
Sovs:
Magarinen smeltes i gryden, og når magarinen er smeltet, men for alt i verden IKKE brunet tilsættes melet, og der piskes godt rundt, indtil melet har opsuget alt fedtstoffet.
Nu tilsættes mælken alt imens der piskes i gryden, opbagningen skulle på dette tidspunkt gerne være grødet, med en nogenlunde fast og dejagtig konsistens.
Nu tilsættes der lidt væde fra aspargsene, og der tilsættes bullion, indtil sovsen har nået den ønskede konsistens.
Lad sovsen simre ved svag varme, med jævnlig omrøring. Der kan være mulighed for at tilsætte mere væde, da sovsen vil blive tykkere under denne opbagning.
Når dette er gjort, tilsættes asparges og det ituskårende kyllingekød, og der røres fgodt rundt i gryden, for at få fordelt kyllingen og aspargsene jævnt i sovsen.
Lad rette simre i 10 minutter ved svag varme og server
Tips:
Rette kan serveres i tarteletter, eller som en god kompangon til kogte kartofler
|