Kikærter med lammekød (Etli nohut)

Kikærter med lammekød (Etli nohut), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Martin Christensen

Indsendt :     

Ingredienser:
250 g.tørrede Kikærter
300 g.Lammekød i mundrette bidder
1 Suçuk (hvidløgspølse)
2 Løg fint hakkede
1 fedhvidløg
1 Peberfrugt skåret i stykker uden kerner og stilk
2.5 dl.Vand
1 ds.flåede Tomater
7 krydderi(Yedi Türlu)efter smag og behag(tyrkisk krydderi)
 olie til stegning
 salt
 peber
 
Opskrift:
Kikærterne udblødes i kold vand i ca. 12 timer.
Skyld kikærterne og kog dem i frisk letsaltet vand i ca. 15 min.
Afdryp kikærterne i en si.
Varm olien i en gryde og svits lammekødet,Suçuken, løgene og hvidløget heri.
tilsæt tomaterne og peberfrugten og svits et øjeblik.
tilsæt kikærter og vand så det lige dækker.
Smag til med 7 krydderi, salt og peber.
lad retten koge under låg til kikærterne er møre.

Tips:

Lammekødet kan udskiftes med oksekød. Suçuk og 7 krydderi kan findet ved den etniske købmand. 7 krydderi består af paprika, Spidskommen, Sumak, Bukkehorn og Karry. 7 krydderi kan erstattes af paprika og cayennepeber. Suçuk kan udelades. Retten kan spises alene eller sammen med ris, fladbrød. server evt. hummus og yoghurt til. Drik Ayran, te, Raki eller bare vand til.





karakterer:
Opskriften er vist 6524 gange,
og udskrevet 105 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu