Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Dådyrryg 02

Dådyrryg 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Ukendt

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Dådyr - Diverse dådyr

Ukendt oprindelseslandFryseegnet : Fryseegnet

Indsendt af : Johanna Anina Kristina Malianguaq Inunnguaq Larsen Sivertsen Sabbaghioun Brüel

Indsendt :



Ingredienser:
1 dådyrryg 3 kg
5 dl.piskefløde
150 g.smør
2 dl.rødvin
6 skalotteløg
2 store rødløg
2 bdt.persille
3 mellemstore porrer
2 stængerbladselleri
1 tsk.tørret merian
1 tsk.tørret rosmarin
8-10 knuste enebær
5 dl.vildtfond
 salt
 peber
 
Opskrift:
1: Ryggen pudses helt fri for hinder og unødvendige sener.
Skæres langst tappene helt i bund til ribbenene.
2: Kødet gnides med halvdelen af de knuste enebær, salt og peber.
3: Persille, skalotteløg, rødløg, porrer og bladselleri istandgøres og hakkes groft med en kniv.
4: Skalotteløg, rødløg, 1/3 af porrene, rødvin, fond, merian, rosmarin og resten af enebærrene koges og småsimrer i ca. 15 min.
5: Ryggen sættes i en 250 grader varm ovn i 15 min.
Tages ud og trækker under stanniol, til ovnen er nedkølet til 160 grader.
6: Persille, bladselleri og de resterende porrer anrettes som leje for ryggen i en bradepande. Fonden sies og de frasiede løg lægges over.
7: Ryggen placeres på lejet og fond og piskefløde hældes over. Smørret fordeles i tynde skiver over ryggen. Drys med en smule rosmarin.
8: Ryggen steges ved 160 grader i ca. 50 - 70 min.
Der må ikke løbe blod fra, når der stikkes med kødnål.
Tag ryggen ud og lad den trække 10 - 15 min.under stanniol og håndklæde.
9: Fonden fra bradepanden sies fra grøntsagerne. Fonden reduceres/koges ned til passende mængde.
10: Grøntsagerne blendes med ½ dl. piskefløde. De blendede grøntsager bruges til jævning af saucen til passende konsistens. Smag til. Tilsæt evt. kulør.
11: Skær fileterne fra helt inde ved ribbenene.
Skær i 1 - 1½ cm. tykke, skrå skiver.
Hvis mørbraderne stadig hænger på ryggen, skær dem fri og del dem i skiver.
12: Anret på fad og server med Hasselbackkartofler pyntet med sød paprika, honningkogte geléæbler og Waldorfsalat.

Tips:

Velbekomme!


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 6890 gange,
og udskrevet 193 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu