stegesky - fra kødsaften der drypper ned i bradepanden under stegning af roastbeef1.5 dl. stegesky - fra kødsaften der drypper ned i bradepanden under stegning af roastbeef
Opskrift:
1. Sæt stegesky, olie eller smør i ovnen ved 220 grader, enten i et ildfast fad, eller fordel sky, olie eller smør i koketter el.lign.
2. Bland imens mel + æg: Kom melet i en skål, og lav en lille fordybning i midten, hvori du kommer de hele æg... Bland mel og æg sammen med en ske... 3. Tilsæt mælk + salt og pisk dejen sammen med et piskeris...
4. Ta´ fadet ud af ovnen, og hæld dejblandingen i den varme stegesky, olie eller smør... Sæt fadet tilbage i ovnen, og bag Yorkshire Pudding´en i 15-20 min ved 220 grader... Til pudding´en er hævet og flot gylden.
Servér Yorkshire Pudding´en varm sammen med skiveskåret roast og en ægte gravy.
Tips:
Yorkshire Pudding serveres i England ofte som et søndags-måltid - "Sunday Brunch" - sammen med en stegt roast + en ægte gravy; det smager pragtfuldt når du dypper pudding´en heri... Gravy er skysauce af den saft, der kommer fra kød og grøntsager under tilberedning, som fx kan gøres i en bradepande i ovnen. Stegeskyen blandes så med lidt god grøntsags- eller oksefond, reduceres en anelse og tilsmages evt. med lidt salt og peber.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(2 stemmer)
Opskriften er vist 9598 gange, og udskrevet 121 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider