Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Hjerter i flødesovs 02

Hjerter i flødesovs 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Axel

Indsendt :



Ingredienser:
4 svinehjerter (1 pr. person)
0.5-1 l.fløde
1 grønsags bouillonterning
 Vand
0.5 tsk.salt
 Peber
 hvidløgspulver
 
 Kartoffelmos som min kone laver den:
1.5-2 kg.kartofler
1 dl.mælk
50 g.smør
 Salt
 peber
 muskatnød
 
 Lækkert tilbehør:
 Ribsgele
 Syltede agurker
 Asier
 
Opskrift:
Hjerterne skæres i strimler derefter renses de omhyggeligt og alle sener og blod fjernes, de skylles godt og tørres af i et stykke køkkenrulle. Margarinen smeltes og stykkerne puttes heri når stykkerne er brunede, spædes med bouillonen og fløden så det dækker hjertestykkerne, krydderierne tilsættes og det hele småsteger i ca. 1 ¾ - 2 timer eller indtil kødet har opnået en passende mør konsistens. Til slut jævnes med mel og mælk til en konsistens der gerne må være så den hænger fast på kartoffelmosen.





Den hjemmelavede kartoffelmos som er et must til denne ret laves af kogte kartofler der moses med en gammeldags moser så der er klumper i mosen, derefter tilsættes ca. 1 dl. mælk og ca. 50 g. smør. Det smages til med salt, hvidløgspulver, peber og et stænk muskatnød.


Tips:

Velbekomme, en lækker ret venner og familie spørger efter når der bydes til spisning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (11 stemmer)

Opskriften er vist 27909 gange,
og udskrevet 844 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Shc  -  2012-03-30 17:15:01
Jeg brugte kalvehjerte. Det er bare en god opskrift.

Morfred  -  2010-02-10 10:15:38
En smule ribsgele i sovsen gør underværker. En anden variant: Kartofler, et par store gulerødder og at par rødbeder skåret i små tern (ca. 1/2 - 1 cm) og kogt som tilbehør. Det smager lækkert og giver en fantastisk flot farve på tilbehøret.

Kokken bobo  -  2009-10-06 16:47:24
i stedet for grøntsagsbouillon, bruger jeg friske varer (pore, gulerod, pastinak, løj og selleritop. geled fra paradisæbler og rokke-ost.