frisk ingefær eller ½ tsk. stødt ingefær3 cm. frisk ingefær eller ½ tsk. stødt ingefær
5
cm.
kanel5 cm. kanel
3
nelliker3 nelliker
3
fed
hvidløg3 fed hvidløg
2
spsk.
lyse birkes2 spsk. lyse birkes
1
spsk.
korianderfrø1 spsk. korianderfrø
1
tsk.
kommen1 tsk. kommen
Lammekød: Lammekød:
0.5
tsk.
safrantråde0.5 tsk. safrantråde
3
spsk.
vand3 spsk. vand
6
spsk.
ghee6 spsk. ghee
2.5
dl.
finthakket lød2.5 dl. finthakket lød
2
tsk.
salt2 tsk. salt
1.25
dl.
yoghurt1.25 dl. yoghurt
750
g.
lammekød kølle eller bov uden ben750 g. lammekød kølle eller bov uden ben
2
spsk.
finthakket persille2 spsk. finthakket persille
1
spsk.
citronsaft1 spsk. citronsaft
Opskrift:
Masala:
Kom cashewnødder, chili, ingefær og 2.5 dl. koldt vand i et blenderglas og purer det.
Knus kanen let.
Kom den, kardemomme, nelliker, de pillede hvidløg, birkes, koriander og kommen i, og bland det sammen med det øvrige til pure.
Kom safrantrådene i en lille skål og hæld kogende vand på.
Lad det trække i 10 minutter.
Varm ghee op i en stegegryde og svits løgene deri, til de er gulbrune.
Kom salt, masala og yoghurt i.
Kog det til ghee danner en hinde på overfladen.
Lammekødet skæres i ret store terninger.
De kommes i gryden og vendes i saucen, til kødet er dækket af dem.
Tilsæt safran og iblødsætningsvandet.
Læg låg på og småsteg det i 20 minutter, mens der røres i det nu og da.
Drys 1 spsk. persille på og lad det koge videre, til kødet er mørt.
Ved anretningen kommes retten i varm skål og drysses med den resterende persille og dryppes med citronsaften
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 13960 gange, og udskrevet 205 gange.
Kommentarer
Per - 2010-07-08 09:28:55 Ghee er afklaret smør
den bløde mand - 2010-07-02 22:52:02 hvad er Ghee??? er det en olie?
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider