Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lamb korma

Lamb korma, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Diverse lammekød

Oprindelsesland : Indien

IndienIndsendt :



Ingredienser:
 Masala:
0.5 dl.cashewnødder
3 tørrese chili
3 cm.frisk ingefær eller ½ tsk. stødt ingefær
5 cm.kanel
3 nelliker
3 fedhvidløg
2 spsk.lyse birkes
1 spsk.korianderfrø
1 tsk.kommen
 
 Lammekød:
0.5 tsk.safrantråde
3 spsk.vand
6 spsk.ghee
2.5 dl.finthakket lød
2 tsk.salt
1.25 dl.yoghurt
750 g.lammekød kølle eller bov uden ben
2 spsk.finthakket persille
1 spsk.citronsaft
 
Opskrift:
Masala:
Kom cashewnødder, chili, ingefær og 2.5 dl. koldt vand i et blenderglas og purer det. Knus kanen let. Kom den, kardemomme, nelliker, de pillede hvidløg, birkes, koriander og kommen i, og bland det sammen med det øvrige til pure.

Kom safrantrådene i en lille skål og hæld kogende vand på. Lad det trække i 10 minutter.

Varm ghee op i en stegegryde og svits løgene deri, til de er gulbrune. Kom salt, masala og yoghurt i. Kog det til ghee danner en hinde på overfladen.

Lammekødet skæres i ret store terninger. De kommes i gryden og vendes i saucen, til kødet er dækket af dem. Tilsæt safran og iblødsætningsvandet. Læg låg på og småsteg det i 20 minutter, mens der røres i det nu og da. Drys 1 spsk. persille på og lad det koge videre, til kødet er mørt.

Ved anretningen kommes retten i varm skål og drysses med den resterende persille og dryppes med citronsaften


karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 13708 gange,
og udskrevet 193 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Per  -  2010-07-08 09:28:55
Ghee er afklaret smør

den bløde mand  -  2010-07-02 22:52:02
hvad er Ghee??? er det en olie?