Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner

      Mad video


      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

      Links
















Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum

Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 35 Stk.
KagerRet : Kager

Hovedingrediens : Mel

HvedemelHøjtid: Fastelavn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum, billede 4 Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum, billede 1 Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum, billede 2 Fastelavnsboller af Wienerbrødsdej med creme og flødeskum, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
60 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
2.5 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
 
300 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
 
  Creme:
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
80 gram Rørsukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 Æggeblomme 1 æggeblomme ca 15 gram
20 gram Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
4 tsk. Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
  Flødeskum:
5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Pynt:
4 spsk. Flormelis 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 50 gram
   


Opskrift:

Tørdelene sigtes. Gæren udrøres i den kolde mælk. Ægget piskes sammen. Alt undtaget fedtstoffet æltes godt sammen.

Dejen udrulles nu straks i en firkant på ca ½ cm.’s tykkelse. Fedtstoffet fordeles i små stykker på 2/3 del af dejen.

Fedtstoffet må have en passende konsistens, det må ikke være for hårdt, da det så trykker hul på dejen, men det må til gengæld heller ikke være for blødt, da det så muligvis vil smelte dejen.

Dejen sammenlægges nu i 3 lag, således at den del der er uden smør eller margarinestykker, lægges først. Udrulningen gentages mindst 3 gange gerne med 30 minutter imellem hvor dejen lægges i køleskabet, og dejen er nu færdig til brug.


Dejen rulles til ca 50x80 og skæres i firkanter på 10x10, hjørnerne foldes mod midten og bollen vendes om og lægges på bagepapir med samlingerne nedad.

Bages ved 220 grader C alm. ovn i ca. 10 minutter. Bollerne afkøles.

Cremen:
Fløde og mælk blandes sammen. Tilsæt halvdelen af sukkeret. Kog langsomt op. Pisk æggeblommerluftigt med maizena og resten af sukkeret Når mælken koger hældes den forsigtigt i æggemassen under piskning Hæld det hele tilbage i gryden og varm det forsigtigt op Hæld cremen i en skål og stil den til afkøling.


Piskefløden piskes til flødeskum.


Bollerne flækkes helt eller delvist, og der sprøjtes en klat creme i hver bolle. Herefter fyldes de med flødeskum, og drysses med flormelis.



Andre brugere har også læst:


karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (63 stemmer)

Opskriften er vist 98380 gange,
og udskrevet 3794 gange.


Energi:
KJ total 32825 (7815 kcal)
KJ pr. Stk. 937 (223 kcal)
Vægt ialt 2342 gram
Vægt pr. Stk. 66 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1401 KJ (333 kcal)
Protein 4.4 gram
Fedt 23.8 gram
Kulhydrat 26.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Energifordeling:

Energiprocent i opskriften
(Anbefalet dagligt indhold)




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

  -  2018-02-14 14:36:53
Var ikke vellykket. Smørret løb bare ud på bagepladen, og de var ubagte. Det var tidsspilde for mig ØV.


Onsdagsklubben - Karen  -  2012-02-18 20:16:17
Er det foroevrigt vigtigt at bruge roersukker i cremen mht. tykkelsen af cremen?? Eller er det ok med almindelig hvid sukker?


Onsdagsklubben - Karen  -  2012-02-18 20:11:28
Aeggene der er brugt i cremen er de smaa eller store? Min creme blev tyk, brugte 4 blommer fra store aeg. Men den maatte gerne vaere lidt tykkere. Eller skal der bare mere Maizena i? Kogte foroevrigt kornene fra en vaniljestang med i maelke-floedeblandingen i stedet for vanijlesukker og cremen blev saaaaaa dejlig....


Onsdagsklubben I Schweiz  -  2012-02-18 20:03:00
Har lige proevet denne opskrifter og den virker. -har fore foerste gang uden for DKs greaser fazed rigtige fastelavnsboller. De blev lette, luftige og sproede som hos bageren. Tog lidt tid men formaaede at rule dejen ud 3 gange fore den skulle I koeleskabet. Og saa rullede jeg den ud en gang til og formed bollerne. Var bare saa spaendt. Lod dem haeve ca 30 min inden de kom I ovnen. Gemte halv delen af de formed boller i koeleskabet i 30 timer og lod dem haeve ca. 1 time her til aften. Da de var brevet store bagte jeg dem som anvist. Og voila 10 boller mere uden alt arbejdet i dag. Saa kan sagtens laves dagen i forvejen. Cremen lykkedes ogsaa men jeg tror jeg putter mere maizena i naeste gang. Puttede foroevrigt 1/2 tsp kardemomme i som en af de andre opskrifter foreslog. dejen er lidt svaer, men ikke vile svaer. Der blev en del hulled I den desto flere gange jeg ruled den ud. Men de faerdige boller har ikke lidt af det. Fantastisk at man kan faa rigtige bager fastelavnsboller selvom man bor i udlandet. Tusind tak for opskriften. 11/10 for den...


  -  2012-02-15 14:26:18
Mit dej blev mere bolledej end wienerbrødsdej.. og de hævede slet ikke.


Malene  -  2012-02-15 11:11:19
Kan man lave dejen dagen før? og så ressten næste dag?


Malene  -  2012-02-15 10:58:15
Skal der så fedtstof på ved hver af de 3 foldninger?


Maria  -  2012-01-28 18:33:21
Smagen er god nok, men synes dejen er meget svær at lave. Min blev meget klistret og klæbede til bordet da jeg rullede den ud. Ved ikk om min smør har været for blød, men måtte "rulle" bollerne som man gør med almindelige boller.


Josephine Madsen  -  2011-02-05 16:42:50
Super lækre fastelavs boller :D Kan varmt anbefales, dog blev mine ikke så store så de kan skæres over, men hvad filen, bedre helt næste gang :D 10 er givet.


trolle  -  2010-03-10 08:24:44
Jeg vil lige tilføje at man skal lade dem stå og hæve efter de er blevet foldet til boller, for jeg fulgte opskriften (hvor der ikke står noget om hævning) og de blev helt flade... Det er lidt surt efter 4 timer med foldning og rulning (og ja de skal foldes efter hver udrulning)


  -  2010-02-09 21:45:46
Forstår ikke helt det med udrulningen. Skal man folde dejen sammen igen, hver gang den har været rullet ud?... Kan man bruge alm. butterdej i stedet, hvis man vil spare lidt af besværet?


  -  2010-02-09 18:19:03
Hvad med vaniliesukkeren??


  -  2010-02-04 14:00:59
De kan bare varmt anbefales, de er meget bedre end dem man får hos bageren,de tar noget tid at lave, men det gør ingenting i forhold til det gode resultat man mår ud af det....de får 10 med pil opad af mig :-D)))


  -  2010-01-20 21:42:26
VIRKELIG LÆKRE!!!! moms moms. også lækre hvis man tilsætter hindbær marmelade..


Josephine  -  2009-02-20 19:06:23
De smager rigtig godt og ser desuden også vildt godt ud! Det er de bedste fastalavnsboller jeg nogensinde har smagt! I øvrigt har jeg givet denne opskrift karakteren: 10


Karla  -  2009-02-20 11:46:36
hvor mange äggeblommer skal der i cremen? to?