Hvid Julegløgg

Hvid Julegløgg , Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Frank-M

Indsendt :      Red :

Ingredienser:
2 Friske Komquats (mini appelsiner)
1 Frisk Citron (ikke overfladebehandlet)
1 Stk.tørret Ingefær
1 Kanelstang
1 Vaniljestang
2-3 dl.Sukker
2 dl.Vand
2 dl.Hvid Portvin
2 flaskerHvidvin
2 dl.Snaps (brøndum) eller Vodka
 
Opskrift:
Kom følgende i en mindre gryde: Komquats skåret i skiver. Skal revet af hele Cironen. Saft af hele Citronen.
Ingefærstykket enten hel eller revet på råkostjern (du skal bruge ca. ½ tsk).
Kanelstangen og Vaniliestangen halveret på langs (skrab også kornene ud og kom dem i gryden). Sukker og vand.
Bring lagen i kog og lad den simre under låg i en halv time.
Du har nu en hvid Gløggessens, der vil få hele huset til at dufte lifligt og krydret af jul.
Si esenssen gennem en sigte (eller et klæde, hvis du vil have den helt klar). Tilsæt Portvin, Hvidvin og Saps eller Vodka (mænden på det sidstenævnte kan du jo selv justere) og varm op under omrøring. Husk Gløgg må aldrig koge! Server i glas, så i kan nyde den gyldne farve. Pynt med et par Komquats skåret i tynde skiver, en kalv Vaniliestang og evt med et par Citronskiver. Skål!

Tips:

Istedet for Komquats, kan man godt bruge klemmentiner eller mandariner, hvor man skræller dem og skære bådene i halve





Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Hvid gløgg

karakterer:
Opskriften er vist 14206 gange,
og udskrevet 426 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
5    (53 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-12-19 08:28:54
Aldrig har en gløgg vækket så meget omtale i vores lille hjem som denne. I starten var min familie meget skeptiske, da vi er en meget traditionsbunden familie når det gælder julen, men jeg syntes da at det nu var på tide og få noget nyt ind i julen, så jeg ville prøve denne gløgg. Og tror i ikke at jeg blev spurgt om hvorfor pokker jeg ikke havde lavet denne gløgg for lang tid siden, og det var jo dejligt at høre, og så er det jo heldigt at denne gløgg er så enkel at lave og smager virkelig fremragende, så man skal ikke være bange for at lave for meget, det skal nemlig nok blive drukket, for selv om det er gløgg så er den meget frisk i smagen. Så glædelig jul alle sammen

  -   2008-12-30 15:26:48
husk at lave dobbelt så meget.for dem som ikke kan lide gløgg vil elske denne.