Hvid Gløgg

Hvid Gløgg, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Varme DrikkeRet : Varme Drikke - Gløgg

Hovedingrediens : Øl / Vin og Spiritus - Hvidvin

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Ole V. Kofoed

Indsendt :      Red:

Hvid Gløgg, billede 4 Hvid Gløgg, billede 1 Hvid Gløgg, billede 2 Hvid Gløgg, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Glöggekstrakt:
8 dl. Æblejuice
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1 tsk. Kardemomme, stødt
1 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
1 tsk. Ingefær, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 44 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
1 Lime, skal heraf
8 Stjerneanis, hele
   
  Fyld:
150 gram Tørrede abrikoser 1 tsk. vejer 2.5 gram
1 spsk. vejer 7.5 gram
1 dl. vejer ca. 50 gram
1.5 dl. Calvados Æblebrændevin 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Portvin, hvid
   
15 dl. Hvidvin, tør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
Glöggekstrakt:
Hæld æblejuice i en gryde. Krydderipulver, ingefær, vaniljestang (åbnet og skåret i stykker) kommes i et papirtefilter som bindes til, og så ned i mosten. limeskallen og stjerneanis ligeledes i mosten. Varm langsomt op til kogepunktet, og tages af varmen. Hældes på et 1 liter rent sylteglas, køles af og sættes i køleskab.

Fyld:
Skær abrikoserne i fine strimler og kom dem i et ½ liter sylteglas. Hæld calvados og hvid portvin over. Luk og sæt til side. (Kan holde sig længe - men det gør de ikke)

Hvid Glögg:
Varm Hvidvinen langsomt op. Tilsæt den sigtede glöggekstrakt og varm op igen - må ikke koge. Fjern gryden fra varmen. Tilsæt fyldet incl. calvados og portvin.

Serveres i klare glas.

Tips:

Ønskes en svagere udgave kan der tilsættes mere æblejuice eller evt. æblecider. Hvid glögg er mere delikat og spændende end alm. rød glögg


karakterer:
Opskriften er vist 88491 gange,
og udskrevet 2885 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.9    (36 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 9399 (2237 kcal)
KJ pr. Pers. 1174 (279 kcal)
Vægt ialt 1955 gram
Vægt pr. Pers. 244 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 480 KJ (114 kcal)
Protein 0.4 gram
Fedt 0.0 gram
Kulhydrat 10.6 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Lars møller.  -  2016-12-14 17:17:13
Kommentaren (Kan holde sig længe - men det gør de ikke) er simpelten ren guld. Grinede højlydt, så mine nærmeste troede jeg allerede havde dukket rigelig gløgg :D Det lyder vildt lækkert, skal være marinade til mit indre i denne weekend.

Julie  -  2015-12-12 13:25:20
Hvad med sukkeret.....hvornår skal det kommes i ?

Jesper  -  2014-12-07 18:21:41
Jeg udskiftede calvados med mørk rom med super resultat. Da jeg ikke har prøvet hvid gløgg før, kan jeg ikke sige, om det er bedre med calvados, men det er ihvertfald billigere!

  -  2010-12-14 12:51:10
Hvor længe skal det stå i køleskabet?

Jesper  -  2010-12-01 16:26:40
Har lavet denne i flere år nu. Laver en Dobbelt portion og lader den stå på køl. Køber en fl. hvid Port og 3 L. Hvidvin. Så det bare tage 1 del gløgg, 3 del Hvidvin. Zapp det i microen (må ikke koge) tilsæt 1 del portvin... Vupti, så kan sneen bare komme an ;-)

Kit  -  2010-01-05 10:04:52
Rigtig god til dem der ikke kan tåle rødvin.

Jan  -  2008-12-07 16:06:00
Calvados er æblebrændevin

Katrine  -  2008-11-14 05:08:52
hva er calvados

  -  2007-12-13 19:46:40
Et supergodt alternativ til den almindelige glögg.Dejlig let.Og så understreger calvados smagen.

Jytte  -  2007-12-13 10:00:41
Brugt til firma julefrokost opskriften x 3 passede til 40 pers. Stor success

ulrik  -  0000-00-00 00:00:00
Det er den bedste gløgg jeg nogenside har smagt