Honningmarineret kalvelever med salvie og avocadomos

Honningmarineret kalvelever med salvie og avocadomos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvelever

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
4 tykke skiver frisk kalvelever ca. 2.5 cm hver (ialt 750 g)
 salt
 peber
 Salvie, frisk
2 tsk.honning
1 tsk.balsamico-eddike
0.5 fl.god rødvin
2 storemodne avocados
80 g.smør
 
Opskrift:
Bed slagteren om 4 pæne skiver kalvelever - tykke - f.eks. som en bøf. De krydres med peber og lægges i en marinade af 4 salvieblade, honning, balsamico-eddike og rødvin. Sættes køligt et par timer.

Leveren dryppes af og duppes i lidt køkkenrulle. Brunes i 15 g smør i en tilpas pande. Krydres med lidt salt og peber og steges videre på lav varme i ca. 7 - 8 min. til de er svagt rosa inden i (tryk let på en skive med en finger - kødet skal føles "fjedrende", og der kommer saftperler på overfladen).

Mens leveren steger, deles avocadoerne på langs, og stenene fjernes. Med et melon-kuglejern laves så mange avocadokugler som muligt - avocadoerne kan også skæres i tynde skiver uden skal. Pensles evt. med lidt citronsaft, så de ikke misfarves.

Når leveren er færdigstegt, holden den varm i et fad dækket med stanniol. Marinaden kommes i den endnu varme stegepande og koges ind, til den er tilpas tyk. Til sidst monteres marinaden med 65 g koldt smør - at montere vil sige, at det kolde smør piskes ind i sovsen, som herefter ikke må koge.

Leverskiverne anrettes i et serveringsfad, sovsen hældes over gennem en sigte, og det hele pyntes med avocado-kuglerne (-skiverne) og friske salvieblade.

Serveres med nye kartofler og grøn salat.

Tips:

Hårde avocados modnes hurtigt sammen med rå ris. Læg dem natten over ned sammen med risene i beholderen/dåsen, hvor disse normalt opbevares.


karakterer:
Opskriften er vist 10570 gange,
og udskrevet 337 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu