Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pangasius i fad

Pangasius i fad, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FerskvandsFisk - Pangasius - Hajmalle

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Annett

Indsendt :


Pangasius i fad, billede 4 Pangasius i fad, billede 1 Pangasius i fad, billede 2 Pangasius i fad, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
5 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
500 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
1 Rød chilipeber
   
600 gram Pangasiusfilet Pangasius er en spisefisk, der bliver opdrættet i ferskvand i Sydøstasien.

Fisken har fast lyst kød, med en let og fin smag.

Pangasius kan steges, koges, bages og grilles.
4 Tomater, friske 1 mellem tomat vejer ca. 100 gram.
   
2 spsk. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
4 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
4 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 tsk. Estragon. tørret
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
7 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 dl. Ris 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Et ovnfast gnides med smør.

Porre og chili renses og snittes fint.
Fisken tørres og tomaterne skæres i skiver.
Fadet fyldes i lag. Krydder med salt, peber og estragon mellem lagene:

1) snittet porre og chili
2) fisk - ved siden af hinanden
3) tomatskiver fordeles over retten
4) drys sesamfrø over tomaterne
5) fordel smørklatter over retten
6) hæld piskeføden ved

Bages i ovn ved 200 grader C. alm. ovn i 25 min.
Server ris og eller lun flute til retten. Supplerer evt. med neutral salat.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (16 stemmer)

Opskriften er vist 137243 gange,
og udskrevet 3331 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 18350 (4369 kcal)
KJ pr. Pers. 4587 (1092 kcal)
Vægt ialt 3009 gram
Vægt pr. Pers. 752 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 609 KJ (145 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 8.9 gram
Kulhydrat 11.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Søren B  -  2016-01-11 22:48:45
Inden i overvejer at købe den fisk, så prøv lige at surfe lidt på nettet om hvordan de bliver opdrættet.

Julie  -  2012-09-05 19:08:32
Forstår slet ikke kommentaren om, at den bliver overkogt. Jeg synes nærmere, at den var lidt underkogt. Retten er slet ikke stærk og kunne efter min mening godt klare lidt mere chili - men det er jo smag og behag. Ellers fin ret, dog meget fed - er lige gået op for mig, at det jo er en hel dl fløde pr. person. Puha ;-)

Morfred  -  2012-05-05 17:19:24
Glimrende opskrift, men fisken bliver lige lovligt overkogt her. Jeg giver den 20 minutter ved 180 grader i stedet.

PartyChef  -  2010-12-08 16:03:46
hey med jer, Jeg ska selvf. prøve den her, men overvejer om man kunne pille chillien fra og om den i så fald blir lidt tam. Og hvilket alternativ smagsboost man så kunne anvende til kombinationen. Jeg tænker et italienskt tema, men snakker vi noget basilikum/oregano/timian-mix så er vi ude i noget kambolage med estragon'en og så burde man vel overveje alle ingredienser igen. Men tænker en italienst udgave hvor man erstatter chille med almindelige peberfrugter i strimler måske. folks tanker er velkomne ;)

Smølfen  -  2009-09-04 08:24:54
lækker og dejelig nem at lave :)

Ruth  -  2009-07-24 23:47:55
Har lige fået denne ret i aften, men med flere grønsager, og kokosmælk i stedet for fløde, samt tigerrejer ovenpå. Det smagte pragtfuldt