Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Norske gammeldags klejner

Norske gammeldags klejner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 35 stk.

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Marie Henriksen

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
1 spsk.sukker
100 g.margarine
1.5 dl.mælk
3 æg
500 g.hvedemel
 
 palmin til kogning
 
Opskrift:
Rør gæren ud i sukkeret. Smelt margarinen og hæld mælken i. Margarine, mælk og æg kommes i gæren og røres sammen. Ælt melet i til sidst.

Dejen rulles tyndt ud (ca. 3-5 mm.) Klejnerne skæres ud i samme størrelse som alm. klejner og hæver til de har ca. dobbelt størrelse.

Varm palminen op. Den er varm, når det syder omkring en tændstikke. Kom klejnerne (3-4 klejner ad gangen) i gryden, for ikke at afkøle palminen og vend klejnerne når de er lysebrune.

Tips:

Når klejnerne er kolde kan de fryses ned. Ved servering lunes de i ovnen og pyntes med glasur.






Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Norske klejner

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (11 stemmer)

Opskriften er vist 14703 gange,
og udskrevet 472 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

muminah  -  2008-12-20 23:22:55
de er bare super gode , de får top karakter her fra :)