lammelever skåret i tern500 g. lammelever skåret i tern
1000
g.
kartofler skåret i pomfrit-stænger1000 g. kartofler skåret i pomfrit-stænger
1
løg i tern1 løg i tern
2
fed
hakkede hvidløg2 fed hakkede hvidløg
1
rød peber i tern1 rød peber i tern
1
fennikel i tern (hak den grønne top)1 fennikel i tern (hak den grønne top)
olivenolie olivenolie
salt salt
peber peber
Opskrift:
Ingredienserne skal ikke brune, men blive gyldne og bløde. Løft løg, peber og fennikel over til kartoflerne, når de er klar, og steg leveren ved høj varme i olien fra grøntsagerne. Efter tre-fire minutter vendes leveren sammen med de øvrige ingredienser. Skru ned for varmen og lad simre under låg i fem minutter. Smag til og server. Hvis ikke man kan få fennikel, kan man tilsætte grøntsagerne en tsk. fennikelfrø under stegningen.
Tips:
På Mallorca putter de både nyrer og ting-vi-ikke-har-lyst-til-at-vide i denne simple bonderet, men mærkeligt nok smager den rigtig godt. Vi nøjes dog med lammelever. Varm olivenolien i en gryde og steg kartoflerne ved lav varme. Steg de øvrige grøntsager i en anden gryde.
karakterer:
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.
Opskriften er vist 3515 gange, og udskrevet 64 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider