Kyllingfilé i strimler300 g. Kyllingfilé i strimler
1
ds.
Ananas (tern)1 ds. Ananas (tern)
1
gl.
Champignoner i skiver1 gl. Champignoner i skiver
Margarine Margarine
hvedemel hvedemel
Mælk Mælk
Karry (gerne forskellige slags) Karry (gerne forskellige slags)
1
tsk.
Hønseboullion pasta (Oscars)1 tsk. Hønseboullion pasta (Oscars)
1
knsp.
Aromat1 knsp. Aromat
1
knsp.
Oregano1 knsp. Oregano
Opskrift:
Varm fedtstoffet.
Tilsæt kyllingekødet og brun det.
Tilsæt vand, så kyllingekødet er dækket.
Kog kyllingen i ca. ½ time.
- sæt gerne risene i gang nu -
Hæld vandet fra kyllingen og gem det til sovsen.
Læg kyllingekødet i en skål
Sovs:
Brand karryen af i margarinen.
Tilsæt mel under omrøring og lav en smørbolle.
Tilsæt lidt mælk (1-2 dcl.) under omrøring, og sørg for at massen er jævn.
Tilsæt vandet fra kyllingen lidt efter lidt til du har den mængde sovs du skal bruge.
spæd gerne til med ananassaften
- det giver en ekstra god smag i sovsen -
Smag den til med krydderierne.
Tilsæt champignoner og Ananas.
Serveres med ris.
Tips:
- Bland gerne flere typer af karry sammen, da det giver en mere intens og dybere smag generelt i alt slags retter.
- Boullionen kan sagtens erstattes med alm. terninger (ca. 4 stk.)
- Mængden af krydderier er kun vejl., da det tit kommer an på smag og behag.
- Man kan sagtens bruge kyllingekød fra en hel kylling eller hele kyllingelår, men så bliver sovsen lidt federe. (kan varmt anbefales)
- Basmatiris anbefales. (tilsæt gerne en lille klat boullion i vandet.
Bon Appétit!
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.1
(8 stemmer)
Opskriften er vist 30226 gange, og udskrevet 713 gange.
Kommentarer
C. Larsen - 2009-12-14 01:41:58 kYLLINGEN SKAL/BØR først STEGES AF med KARRY - CA. 1 SPSK. OG DEREFTER TILSÆTTES FORSKELLIGE TING - ELLERS SMAGER DEN AF INTET - BORTSET FRA SAUCEN, MEN DET HAR INTET MED KARRYKYLLING AT GØRE. dE SKAL STEGES FØRST I SMØR TILSAT KARRY, OG UDEN AT SMØRRET BRUNER.
- 2009-02-06 17:56:09 smager super godt. har tilføjet kikærter.men god ret nem til børn
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider