Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet

Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Diverse kolde desserter

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Grødris

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Erfaren diabetiker

Indsendt :      Red:

Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet, billede 4 Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet, billede 1 Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet, billede 2 Sund risalamande - Fedtfattig og diabetes egnet, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
125 gram Grødris 1 tsk. 5 gram.
1 spsk. 14 gram.
1 dl. 90 gram.
10 dl. Minimælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Vaniljestang, kornene heraf Vanillestangen flækkes og kornene skrabes ud.
   
100 gram Mandler, smuttede 1 smuttet mandel vejer ca. 1 gram stykket.

1 dl. hele smuttede mandler vejer ca. 65 gram.
0.5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 spsk. Perfect Fit (Sødemiddel) Perfect Fit en fedt og sukkererstatning. Kan erstattes af ATWEL.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 dl. Cremefine 19% (til piskning) 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
200 gram Kvark 0.3%
   
Opskrift:
Ris, minimælk og flækkede vaniljestænger koges i en gryde ved svag varme under låg i 40-60 min. under hyppig omrøring. Vaniljestængerne tages op, og grøden afkøles helt.

Grøden smages til med sukker og Perfect Fit. Hakkede mandler tilsættes. HUSK DEN HELE MANDEL TIL MANDELGAVEN.

Cremefine piskes stiv og blandes med kvark, pisk evt. igen, til du har en passende konsistens.

Cremefine-blandingen vendes forsigtigt i grøden. Opbevares i køleskab indtil servering.

Serveres med sukkerfri kirsebærsauce.

Tips:

Denne ret har både et lavt sukker indhold og et lavt fedtindhold. Perfect Fit sørger for, at der er fibre i retten og bør derfor ikke udskiftes med med andet sødemiddel.


karakterer:
Opskriften er vist 25948 gange,
og udskrevet 276 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (130 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8127 (1935 kcal)
KJ pr. Pers. 1015 (241 kcal)
Vægt ialt 1673 gram
Vægt pr. Pers. 209 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 485 KJ (115 kcal)
Protein 6.2 gram
Fedt 5.0 gram
Kulhydrat 12.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Jørgen K  -  2021-12-15 17:47:47
Lækker opskrift. Konen bemærkede slet ikke der var mindre fedt i.