Rødvinsbraiseret Piemontese kalvefilet
Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet Oprindelsesland : Italien Indsendt : |
|
|
Olien varmes op i en sautépande. Skalotteløg, bacon, champignon og østershatte sauteres heri. Når de har fået en lys, brun farve, hældes de over i en skål.
Panden tilsættes igen olie og varmes op. Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på alle sider. Sautéen af løg og svampe hældes over kødet sammen med rødvinen. Retten koger ind til halv mængde væske og tilsættes den brune kalvebouillon. Retten simrer i yderligere 10 minutter. Kødet tages op og trækker i 5 minutter.
Smørret røres i saucen og denne tilsmages eventuelt med salt og peber.
Anretning: Kødet skæres i 3 stykker og portionsanrettes på tallerken. Svampe- og løgsautéen placeres ovenpå og saucen lader man løbe ned over kødet og ud på tallerkenen. Tilbehør: Serveres med kogte, pillede Samsø-kartofler vendt i hakket persille. Til retten anbefales kalvefilet af høj kvalitet, helst af racen Piemontese, der kendes på stor kødfylde, høj grad af mørhed og lav fedtprocent. |
|
Opskriften er vist 22716 gange,
og udskrevet 922 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.6 (4 stemmer) |
|
Kommentarer Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne