Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rødvinsbraiseret Piemontese kalvefilet

Rødvinsbraiseret Piemontese kalvefilet, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Kalvekød - Kalvefilet

Oprindelsesland : Italien

ItalienIndsendt :



Ingredienser:
4 stk.kalvefilet a 200 g
 jomfruolivenolie til stegning
4 storeskalotteløg i både
100 g.bacon i tern
12 storechampignon i skiver
8 storeøstershatte i strimler
 maldoon havsalt
 Hel hvid peber
4 dl.god rødvin, helst den, der serveres til
5 dl.kraftig brun kalvebouillon (terning)
150 g.smør
 
 Tilbehør:
1 kg.kartofler
1 bdt.persille
 
Opskrift:
Olien varmes op i en sautépande. Skalotteløg, bacon, champignon og østershatte sauteres heri. Når de har fået en lys, brun farve, hældes de over i en skål. Panden tilsættes igen olie og varmes op. Kødet krydres med salt og peber og brunes godt af på alle sider. Sautéen af løg og svampe hældes over kødet sammen med rødvinen. Retten koger ind til halv mængde væske og tilsættes den brune kalvebouillon. Retten simrer i yderligere 10 minutter. Kødet tages op og trækker i 5 minutter. Smørret røres i saucen og denne tilsmages eventuelt med salt og peber.

Anretning:
Kødet skæres i 3 stykker og portionsanrettes på tallerken. Svampe- og løgsautéen placeres ovenpå og saucen lader man løbe ned over kødet og ud på tallerkenen.

Tilbehør:
Serveres med kogte, pillede Samsø-kartofler vendt i hakket persille.

Til retten anbefales kalvefilet af høj kvalitet, helst af racen Piemontese, der kendes på stor kødfylde, høj grad af mørhed og lav fedtprocent.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (4 stemmer)

Opskriften er vist 20074 gange,
og udskrevet 858 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu