Ovnbagt helleflynder

Ovnbagt helleflynder, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : FladFisk - Helleflynder

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :     
Ovnbagt helleflynder, billede 4 Ovnbagt helleflynder, billede 1 Ovnbagt helleflynder, billede 2 Ovnbagt helleflynder, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
800 gram Helleflynderfilet
125 gram Bacon i skiver 1 skive bacon vejer ca. 15 gram.
   
  Ærtemos:
500 gram Grønne ærter, frost 1 dl. frosne ærter vejer ca. 50 gram.
4 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
1 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Gulerodsmos:
500 gram Gulerødder, skrællet vægt 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
1 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Kartoffelmos:
500 gram Kartofler, skrællet vægt 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
1 spsk. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Sauce:
3 dl. Cremefraiche 38% 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Dijonsennep 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 16 gram
1 dl. 95 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Helleflynderen deles i portionsstykker, omvikles med bacon og krydres med salt og peber. Lægges på en bradepande beklædt med bagepapir. Bages ved 200 grader C alm. ovn i ca. 15 minutter.

Ærtemos:
Læg de pillede hvidløgsfed ned i en gryde med kogende vand og kog dem et par minutter. Kom ærterne i og kog det i tre minutter. Kom salt i vandet. Når ærterne er kogt færdige, hældes ærter og hvidløg gennem et dørslag og drypper let af. Hældes tilbage i gryden og blendes med stavblenderen, røres med en spiseskefuld cremefraiche, salt og peber.

Gulerodmos:
Gulerødderne skrælles og skæres evt i mindre stykker. Bringes i kog i rigeligt letsaltet vand og koges møre ca. 20 minutter. Vandet hældes af og damp gulerødderne helt tøre. Moses med en spsk. creme fraiche. smag til med salt og peber.

Kartoffelmos:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt, ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre. Mos kartoflerne med en kartoffelstøder eller elpisker, tilsæt creme fraiche og pisk mosen let. Smag til med salt og peber.

Sauce:
Cremefraichen høldes i en lille gryde og varmes op, smag til med dijonsennep, salt og peber.





karakterer:
Opskriften er vist 74529 gange,
og udskrevet 1325 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 14196 (3380 kcal)
KJ pr. Pers. 3549 (845 kcal)
Vægt ialt 2798 gram
Vægt pr. Pers. 699 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 507 KJ (120 kcal)
Protein 8.5 gram
Fedt 6.6 gram
Kulhydrat 7.8 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2009-03-01 18:41:25
Herlig ret. Gulerodsmosen sprang jeg over, men ærtemosen er super. Jeg kunne ikke få helleflynder med brugte rødtungefilet, det var bare rigtig godt.DEen lune creme fraiche sauce var også rigtig god.

  -   2009-01-17 17:49:12
Skulle lige være smart og bruge stavblenderen til alle 3 slags mos, men gulerødderne blev lidt vandede, de skulle havde været dampet helt tørre, og kartoffelmosen blev noget lang.