lammeskanker på i alt 1800 gram.4 lammeskanker på i alt 1800 gram.
3
gulerødder3 gulerødder
2
øg2 øg
6
fed
hvidløg6 fed hvidløg
25
g.
smør25 g. smør
0.5
dl.
olie0.5 dl. olie
2
dl.
rødvin2 dl. rødvin
2
spsk.
mørk balcamicoeddike2 spsk. mørk balcamicoeddike
1
tsk.
chiliflager1 tsk. chiliflager
salt salt
peber peber
Sauce: Sauce:
25
g.
smør25 g. smør
2
spsk.
hvedemel2 spsk. hvedemel
kulør kulør
salt salt
peber peber
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 gr.
Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Pil de 2 løg og halver dem.
Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
Stik en del af hvidløgene ind i skankerne.
Varm smør og olie i en ovnfast gryde og brun kødet.
Tilsæt gulerødderne, løg, resten af hvidløgene, rødvin og eddiken og krydr med lidt chiliflager, salt og peber.
Sæt gryden ind i ovnen i ca. 2 timer med låg på.
Sauce:
Løft skanke og grønsager op af gryden, rør smør og hvedemel sammen til en melbolle, jævn saucen med denne.
Giv evt. lidt kulør og smag til med salt og peber.
Server kartoffelmos til og en dejlig salat af rodfrugter.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 29301 gange, og udskrevet 610 gange.
Kommentarer
Lissa - 2015-02-19 20:42:20 ps: De to øg fyldte dog en hel del ;-)
Lissa - 2015-02-19 20:40:56 Mums, det var bare så lækkert i smag- perfekt med et pift af chili. Mørt,mørt simremad. Salaten blev med gulerødder, bladselleri og appelsin.
Per - 2013-09-01 11:04:19 Kødet bør vendes et par gange undervejs, men ellers perfekt opskrift
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider