Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos

Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Hovedingrediens : Lammekød - Lammeskank

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : FRU

Indsendt :


Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos, billede 4 Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos, billede 1 Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos, billede 2 Lammeskank med hvidløg og kartoffelmos, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 lammeskanker på i alt 1800 gram.
3 gulerødder
2 øg
6 fedhvidløg
25 g.smør
0.5 dl.olie
2 dl.rødvin
2 spsk.mørk balcamicoeddike
1 tsk.chiliflager
 salt
 peber
 
 Sauce:
25 g.smør
2 spsk.hvedemel
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Tænd ovnen på 180 gr.

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker.
Pil de 2 løg og halver dem.
Pil hvidløgene og skær dem i skiver.
Stik en del af hvidløgene ind i skankerne.
Varm smør og olie i en ovnfast gryde og brun kødet.
Tilsæt gulerødderne, løg, resten af hvidløgene, rødvin og eddiken og krydr med lidt chiliflager, salt og peber.
Sæt gryden ind i ovnen i ca. 2 timer med låg på.

Sauce:
Løft skanke og grønsager op af gryden, rør smør og hvedemel sammen til en melbolle, jævn saucen med denne. Giv evt. lidt kulør og smag til med salt og peber.

Server kartoffelmos til og en dejlig salat af rodfrugter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 28591 gange,
og udskrevet 597 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lissa  -  2015-02-19 20:42:20
ps: De to øg fyldte dog en hel del ;-)

Lissa  -  2015-02-19 20:40:56
Mums, det var bare så lækkert i smag- perfekt med et pift af chili. Mørt,mørt simremad. Salaten blev med gulerødder, bladselleri og appelsin.

Per  -  2013-09-01 11:04:19
Kødet bør vendes et par gange undervejs, men ellers perfekt opskrift