|
1 | spsk. | olivenolie1 spsk. olivenolie | 100 | g. | gulerod i tynde skiver100 g. gulerod i tynde skiver | 1 | | løg1 løg | 0.5 | | skrællet æble0.5 skrællet æble | 3 | spsk. | tomatpuré3 spsk. tomatpuré | 1 | kg. | tomater i grove tern1 kg. tomater i grove tern | | | timian timian | 1 | spsk. | karry1 spsk. karry | 6 | dl. | hønsebouillon6 dl. hønsebouillon | | | salt salt | | | peber peber | | | tabasco tabasco | | | citronsaft citronsaft | | | sukker sukker | | | |
| |
Sauter gulerod, løg, hvidløg og æble.
Tilsæt tomater, tomatpuré, timian, karry og bouillon.
Lad suppen simre 15-20 min.
Blend suppen.
Varm igennem igen og smag til med salt, peber, tabasco, citronsaft og en knivspids sukker.
Tips:
Ønskes mere "bid" i suppen kan der kommes ærter, bladselleri, eller kogte broccoli buketter i den færdige suppe. Eller man kan lade være med at blende den (men det synes jeg nu er synd)
SERVERINGSFORSLAG:
1. Små kogte makaroni-suppehorn vendt i lidt olivenolie samt hakkede krydderurter.
2. Stegt, kogt eller grillet kylling.
3. Små kødboller.
4. Skift hønsebouillon ud med fiskebouillon og tilsæt rejer eller fiskeboller.
SERVER GERNE MED YOGURT RØRT OP MED SALT, PEBER, CITRON, SUKKER, OG KRYDDERURTER EFTER SMAG OG BEHAG SAMT ET GODT (HELST HJEMMEBAGT) BRØD TIL.
|