Stegeben i stegeso

Stegeben i stegeso, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Diverse Hovedretter

Ukendt oprindelseslandKilde : Per K.

Indsendt :      Red :
Stegeben i stegeso, billede 4 Stegeben i stegeso, billede 1 Stegeben i stegeso, billede 2 Stegeben i stegeso, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 g.stegeben
50 g.margarine
10 dl.vand
1 tsk.salt
 
2 spsk.hvedemel
 evt.fløde
 kulør
 salt
 peber
 
Opskrift:
Benene brunes godt af i margarine og lægges i en gennemvædet stegeso. Krydr med salt og hæld vand over. Læg låg på og sæt stegesoen i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 2 timer, til kødet er mørt.

Benene tages op og fonden sigtes over i en gryde. Mel drysses over, når melet er opsuget bringes fonden i kog, spædes evt. op med fløde, farves med kulør og smages til med salt og peber.

Servers med kartofler eller kartoffelmos.





karakterer:
Opskriften er vist 51443 gange,
og udskrevet 468 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2019-03-12 07:48:11
Prøv 10-12 timer ved 100 grader alm ovn. Det er bare mørt 😋

  -   2012-09-09 15:03:11
Skær et løg i kvarte og hak et eller to fed hvidløg groft og hæld dem i stegeskyen i stegesoen. Det giver god smag til sovsen. Her er lidt grofthakket blegselleri eller en hakket frisk tomat gode variationer.

  -   2012-09-09 15:00:39
To timer lyder af temmeligt kort tid for en stegeso. Jeg ville have gættet på 45-60 minutter længere. Er du helt sikker på tidsangivelsen?