Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Danmarks bedste rødkål

Danmarks bedste rødkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Rødkål

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : karen

Indsendt :


Danmarks bedste rødkål, billede 4 Danmarks bedste rødkål, billede 1 Danmarks bedste rødkål, billede 2 Danmarks bedste rødkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1500 gram Rødkål. rå
2 Æbler, Madæbler 1 madæble ca. 100 g. skrællet vægt.

Gode madæbler er f.eks. belle de boskoop-æbler og cox-orange
1 dl. Eddike 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1.5 dl. Ribsgele 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Snit kålen fint,skær æblerne i både og små kog det ca. 1½ time under låg. Derefter skal den små simre ca. 1 time uden låg og er klar til servering.

PS. den må ikke koge for længe der skal være "bid" i kålen altså ikke slasket og smattet.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.1    (29 stemmer)

Opskriften er vist 54844 gange,
og udskrevet 1883 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 3920 (933 kcal)
KJ pr. Pers. 490 (116 kcal)
Vægt ialt 2000 gram
Vægt pr. Pers. 250 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 196 KJ (46 kcal)
Protein 1.2 gram
Fedt 0.2 gram
Kulhydrat 10.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Louise  -  2012-11-03 10:21:05
Fantastisk dejlig rødkål!

Susanne40  -  2011-12-28 12:13:58
Til et alm. str. rødkål brugte jeg ovennævnte mængde eddike/vand, men 3 dl gele og samme mængde sukker. Salt ca 3 tsk. Kogeris 1,5 time er nok, når blot kålen er snittet rigtig fint (tip: brug fladt snitteskær på rivejern - husk handsker!) Hvis du tilsætter et par skefulde andefedt, bliver rødkålen flot blank. Rødkålen kan sagtens holde sig et par måneder på køl i lukket glas.

Niels  -  2011-12-23 09:18:20
Super rødkål, æblerne giver den lige det lille pif den sædvanlige rødkål mangler.

  -  2009-03-14 14:36:23
super rødkål ,karen......og du skal ikke være fræk....g

  -  2008-12-17 16:54:58
Den må jeg prøve, vender tilbage senere...Mette

Jesper Pedersen  -  2008-11-24 10:55:01
100 % klassisk dansk julemad