Parpedelle(Italiensk bredt båndpasta)4-500 g. Parpedelle(Italiensk bredt båndpasta)
2
ds.
flåede tomater natural2 ds. flåede tomater natural
2
fed
finthakket (hvidløg) eller efter behag2 fed finthakket (hvidløg) eller efter behag
Én lille håndfuld hakket basilikumblade(FRISKE!) Én lille håndfuld hakket basilikumblade(FRISKE!)
50-100
g.
revet parmesanost (eller efter behag)50-100 g. revet parmesanost (eller efter behag)
250-400
g.
chorizopølse/er skåret i skiver (helst den friske da smagen bliver bedst men tørret kan også bruges)250-400 g. chorizopølse/er skåret i skiver (helst den friske da smagen bliver bedst men tørret kan også bruges)
1-2
glas
hvidvin(helst tør f.eks riesling)1-2 glas hvidvin(helst tør f.eks riesling)
2
hakket løg2 hakket løg
ekstra olivenolie ekstra olivenolie
30-50
g.
smør30-50 g. smør
3-4
champignoner skåret i skiver3-4 champignoner skåret i skiver
1
dl.
madlavningsfløde1 dl. madlavningsfløde
Opskrift:
Tag en stor gryde, put et par spiseskefulde ekstraolivenolie i, og varm den op. Når olien begynder at blive "tynd" og er nem at fordele i gryden, putter du løg, chorizo, hvidløg samt champignonerne og svitser til det begynder at blive LIDT brunt(pas på hvidløget ikke brænder på). Hæld hvidninen i(pas på det sprøjter!) Lad det koge ind til mindre end det halve. Tag gryden af varmen. Når gryden med løg,hvidløg,champignon, chorizo og hvidvin har stået i små 30 sek hælder du de flåede tomater i og rører rundt. Lad det hele stå og simre i 15-20 minutter.Sæt en gryde over med vand og salt til pastaen. Når sovsen har stået lidt tid så hæld fløden i, samt salt og peber og basilikum. Sæt pastaen over. Hæld pastaen i et dørslag, og hæld det forsigtigt i gryden med sovsen og vend det hele. Gem noget af koge vandet ( cirka 1 dl.) og hæld i sovsen. Til sidst så smid smøret og parmesanosten i og server rygende varm. Velbekommen.
Håber at få kritik.
Tips:
Servér med et godt stykke brød lunet i ovnen, evt. lidt mere parmesan hvis man lider dette.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 4593 gange, og udskrevet 108 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider